Societat

L'executiu descarta crear la secretaria d'Estat d'Igualtat

El ministeri d’Afers Socials serà qui s’encarregarà de treballar l’equitat entre homes i dones

El Govern descarta la secretaria d'IgualtatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern descarta la creació d’una secretaria d’Estat d’Igualtat durant aquesta legislatura, segons fonts properes a l’executiu. La decisió de no apostar per aquesta figura s’entén per la intenció de l’executiu de no crear més secretaries d’Estat de les que existeixen actualment. Segons el Govern, serà el ministeri d’Afers Socials, amb Víctor Filloy al capdavant, qui s’encarregarà de treballar tots els temes que tinguin a veure amb la igualtat entre homes i dones, tal com ha succeït fins ara. Precisament la d’Afers Socials és l’única secretaria del gabinet ministerial que encara no té titular, conjuntament amb la d’Esports.

En el marc dels nomenaments de les secretaries d’Estat, Acció Feminista va voler expressar que des de l’associació s’espera “amb expectació” el nomenament d’una secretària d’Estat d’Igualtat. Des de l’associació feminista es considera “imprescindible” que hi hagi una secretaria d’Estat que se centri exclusivament en les polítiques d’equitat entre homes i dones del Principat.

Una de les portaveus de l’associació, Aurora Baena, va manifestar que “és d’allò mes lògic que existeixi aquesta figura per poder desenvolupar uns projectes d’aquesta magnitud”. “Esperem que es compleixi tot el que es va parlar durant la prèvia de les eleccions i es desenvolupi una llei d’igualtat efectiva i sense discriminació”, va expressar la portaveu de l’associació feminista, que recorda que en l’anterior legislatura “es va adquirir el compromís de desenvolupar mesures efectives”. A més, des d’Acció Feminista consideraven que aquesta secretaria d’Estat d’Igualtat hauria d’estar adscrita al cap de Govern. “S’ha de treballar d’una manera transversal, ja que no és només una qüestió social, sinó que també és una qüestió econòmica o sanitària”, considera Baena, que insisteix que la igualtat és un tema “que afecta tots els camps”. L’associació defensa aquesta tesi tenint en compte que durant la legislatura passada es va treballar una llei d’igualtat efectiva amb Espot durant la seva etapa com a ministre d’Afers Socials mitjançant una taula de treball de la qual Acció Feminista formava part.

URGÈNCIA EN LA BRETXA SALARIAL

Un dels temes que des de les associacions feministes insisteixen a treballar amb urgència és la bretxa salarial entre homes i dones. En el darrer any la diferència entre les mitjanes dels salaris dels homes i les dones ha augmentat considerablement. “Són una evidència més de les desigualtats manifestes i constaten la urgència de treballar des de l’inici de legislatura en la llei d’igualtat efectiva”, expliquen des de l’associació feminista.

tracking