Estadística

Andorra genera al maig la meitat de l'energia consumida

Els poc més de 40 GWh totals representen una caiguda del consum del 2% respecte del 2018

Andorra genera al maig la meitat de l'energia consumidaANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra va produir el mes de maig 20,2 GWh d’energia entre la producció hidràulica (18,2 GWh) i la producció tèrmica del centre de tractament de residus de la Comella (2,0 GWh), xifra que va representar el 50,5% del consum total del Principat. La producció fotovoltaica de l’Estació Nacional d’Autobusos va ser de 28.051 kWh. Les dades les va fer públiques ahir FEDA en un comunicat en què també va posar en relleu que la potència màxima registrada el mes passat va ser de 74,3 MW i es va produir el 3 de maig a les 13 hores.

Respecte al consum elèctric, durant el maig va ser 40,2 GWh, una xifra que representa una disminució del 2% respecte al mateix mes de l’any passat. El consum elèctric acumulat durant el 2019 és de 270,1 GWh, un 2,1% menys respecte al mateix període de l’any 2018.

D’altra banda, ahir es va presentar el concurs de pesca al llac d'Engolasters, al qual assistiran pescadors del Principat i de països veïns. L’esdeveniment, que celebra enguany la seva 41a edició, donarà el tret de sortida dissabte vinent amb dues modalitats: mosca i spinning, ambdues sense mort, així com el concurs de pesca infantil. Diumenge, a les nou del matí, se celebrarà el concurs tradicional i l’entrega de premis per a totes les modalitats, a banda també de la celebració d’un dinar popular. Els guanyadors del concurs amb mosca, spinning i tradicional rebran un premi de 500, 300 i 200 euros per al primer, segon i tercer classificat, respectivament.

FEDA, a banda de patrocinadora del concurs, és l’encarregada de mantenir els nivells d’aigua adequats del llac d’Engolasters.

tracking