Reportatge

Més de sis-centes dones surten al carrer a córrer per lluitar contra el càncer

La novena edició de la cursa de la dona es va celebrar ahir pels carrers del centre d’Escaldes-Engordany i de la capital, formant una marea blanca solidària

Més de sis-centes dones surten al carrer a córrer per lluitar contra el càncerCarlos Gallardo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Córrer per solidaritat, córrer juntes per vèncer el càncer. Sota aquest lema més de 600 dones van participar ahir al matí en la cursa de la dona, que va celebrar la seva novena edició recordant que “cada pas és una victòria” pels carrers del centre d’Escaldes-Engordany i Andorra la Vella. De fet, amb un recorregut de 2,5 quilòmetres i un altre de 5 quilòmetres, la marea d’atletes amb samarretes blanques va superar l’habitual marea de turistes amb bosses de la compra. I és que la cursa va sortir de la porta de l’Illa Carlemany i, amb el final al mateix centre comercial, va servir per demostrar que al Principat hi ha “molta solidaritat”.

Així ho va destacar la presidenta de l’Associació de Dones d’Andorra (ADA), Montserrat Nazzaro, que va organitzar la cursa juntament amb el Club d’Atletisme Valls d’Andorra. Segons Nazzaro, la novena edició “demostra la consolidació d’aquesta cursa” amb l’objectiu de recaptar diners per a la investigació del càncer de mama. En aquest sentit, però, la presidenta de l’ADA va apuntar que encara s’han d’acabar de comptabilitzar els fons aconseguits i decidir “la destinació concreta”. En qualsevol cas, Montserrat Nazzaro va subratllar que “tot suma” per estar al costat de les afectades. Precisament, la dirigent de l’Associació de Dones va explicar que també “un bon grapat d’homes” es van animar a participar en la cursa, si bé aquests “no tenen dorsal”. “Hem decidit que l’any que ve farem un premi exclusiu per als homes que ens vulguin ajudar en aquesta causa tan solidària”, va acabar. En la cursa van participar des de mares amb els bebès als cotxets, passant per membres del cos de policia o persones amb els seus gossos, fins a joves atletes entrenades.

La Meri va confessar entre les rialles de les seves amigues que, tot i estar molt motivada, potser no estava prou preparada. “No m’he entrenat gaire, però el més important és venir, no?”, va bromejar abans de començar a escalfar. Amb el tret de la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, les corredores van començar a moure’s. A la línia de meta anaven arribant les primeres participants, algunes amb cares de fatiga i altres fresques com una rosa. Totes, però, amb la satisfacció lluitar contra el càncer de mama.

Més de sis-centes dones surten al carrer a córrer per lluitar contra el càncer

tracking