Reunió de poble el 2 de juliol per la tirolinaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cònsol major lauredià, Josep Miquel Vila, organitzarà el 2 de juliol una reunió de poble per explicar el projecte de la tirolina a tots els ciutadans de la parròquia, tot i que no es descarta avançar-la uns dies per evitar coincidir amb l’inici de vacances. En principi es farà al Centre de Congressos però tampoc està tancat. Des de la corporació s’afirma que malgrat les reiterades demandes que s’han fet des de la minoria, per part d’alguns consellers de la mateixa majoria i de la plataforma que es va presentar dimecres passat, Endavant Laurèdia, la idea del cònsol sempre ha estat celebrar-la “per explicar el projecte i contextualitzar-lo davant dels ciutadans de Sant Julià”. Segons afirmen, Vila ja tindria els informes tècnics i econòmics que avalen la viabilitat de la tirolina i s’informa que un cop s’hagi celebrat la reunió de poble es podran consultar i “tothom podrà dir-hi la seva”. A més, constaten que el projecte es vol unir amb el del ràfting, les activitats al riu i la reforma del passeig del riu, tot plegat “perquè doni vida al poble perquè dinamitzarà l’economia dels negocis del poble, que és el que sempre s’ha dit des del principi de mandat”.

El conseller d’Unió Laurediana Rossend Duró va celebrar que es faci la reunió, així com l’aparició de la plataforma veïnal contrària al projecte, però va recordar que la seva formació fa “anys” que reclama a la majoria que presenti els informes “no només d’aquest projecte, sinó d’altres que no va tirar endavant, però mai hem aconseguit que ens els doni”. Així, afegeix que “volem fer palès que compartim amb la plataforma aquesta inquietud i, malgrat que no estem en contra de fer coses, demanem que el que es faci es consensuï amb el poble”.

Quant a la tirolina o el ràfting, Duró es mostra contrari que es facin a pocs mesos de les eleccions i que es recuperi la societat Promoció Econòmica i Turística de Sant Julià per explotar-los, perquè entén que hauria de ser directament Camprabassa qui ho fes. “El que no pot ser és que executin els projectes ara, a sis mesos de les eleccions i, a més, que creïn una societat a mida i externa a Camprabassa per a la seva activitat estrella.” Per això, va lloar “la iniciativa privada de la plataforma” i va demanar a Vila “diàleg amb el poble però sobretot entre ells perquè em sembla que ni els membres de la majoria saben què passa al comú”.

tracking