El trencament entre els sindicats de funcionaris s'aguditza

El comunicat de SEP i Sipaag ha enfadat Gabriel Ubach, que precisa que l’USdA mai no ha parlat en nom de ningú

El trencament entre els sindicats de funcionaris s'aguditza

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El trencament sindical es fa més profund. El comunicat conjunt enviat dijous pel Sindicat d’ensenyament públic (SEP) i el de l’administració general (Sipaag) per deixar clar que la plataforma sindical no els representa i que, per tant, no parla en nom d’ells, va provocar l’enuig del secretari general de l’USdA i portaveu de la plataforma, Gabriel Ubach. “No hem anat enlloc a representar ningú, l’USdA no té per què representar els altres”, va deixar clar Ubach. Una reunió que van mantenir el mateix Ubach i Joan Torra amb el president de Liberals i ja nou ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, fa uns dies a la seu liberal estaria darrere de la reacció de SEP i Sipaag, que van voler deixar clar que “el que facin o diguin membres d’altres sindicats no representa l’opinió del Sipaag ni del SEP, i per tant no tenen per què subscriure-ho”. Ubach va insistir que cada sindicat es pot reunir amb qui vulgui però va lamentar aquests atacs. “El que espero és que reflexionin i facin una rectificació. Estic molt enfadat perquè jo no he atacat mai ningú, no he qüestionat mai ni el SEP ni el Sipaag i no ho entenc”. va lamentar.

Etiquetes:

La relació es va tensar per l’afer de la mútua i la mútua segueix sent objecte de discussió. Una part dels sindicats, entre els quals l’USdA, insisteixen ara a tornar a demanar cobrar la baixa el dia 25, com s’havia fet històricament i que va canviar la tardor passada després que la CASS fos la que assumís aquests pagaments. Ubach va assenyalar que ho fan pensant en el benefici de tots els funcionaris, com també, va deixar clar, “volem que es tiri endavant una Llei de la funció pública que ens beneficïi a tots”. Al seu dia aquest va ser motiu de controvèrsia entre les dues parts, si bé SEP i Sipaag van negar que les discrepàncies sobre si s’havia d’acceptar no cobrar el 25 fossin l’origen del trencament. En aquell moment sortia a la llum l’afer dels funcionaris que havien cobrat doble.

Els números de la mútua

Fa uns pocs dies la comissió de la mútua enviava a tots els seus membres els números amb què s’havia tancat el 2018 i el document incloïa la reflexió de si encara era viable mantenir l’aportació de l’1% del sou actual atès l’evolució que han tingut les xifres. I és que del 2009 al 2012 la mútua va aconseguir tancaments positius i això va servir per acumular 1,4 milions. Llavors l’aportació mensual es va abaixar de l’1,26% a l’1% de mitjana i des del 2013 al 2018 s’han perdut prop de 260.000 euros, un 11,07% del saldo, i uns resultats que des de la comissió de la mútua s’atribueixen a l’augment de baixes mèdiques. Ubach va recordar que aportar més al fons comú “ja està previst, es pot arribar a l’1,5% i ja ho havíem fet”, va exposar. Ara bé, la seva opinió és que ara mateix no cal incrementar l’aportació perquè hi ha diners suficients a la caixa.

Sobre l’afer dels funcionaris que van cobrar doble i a quin ritme s’estan recuperant aquests diners, Gabriel Ubach va replicar que “això és la comissió de la mútua que ha de donar explicacions”, deixant clar l’enuig amb SEP i Sipaag per aquesta nova polèmica encetada.

tracking