educació

Una app permet detectar quatre casos de 'bullying'

L’eina, desenvolupada per Andorra Telecom, també va alertar de quatre trastorns alimentaris

Una app permet detectar quatre casos de 'bullying'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aplicació B-resol, que forma part del pla de prevenció de situacions d’assetjament escolar del ministeri d’Educació i Ense­nyament Superior, ha permès detectar un total de quatre casos d’assetjament escolar durant aquest curs. L’aplicació s’utilitza en cinc centres del país: l’escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp, el col·legi espanyol María Moliner, el col·legi Sant Ermengol, el col·legi Anna Maria Janer i el col·legi Sagrada Família.

B-resol serveix per traslladar informació sobre possibles conflictes als docents, però aquests no hi poden accedir sense la col·laboració dels alumnes. “La problemàtica de l’assetjament escolar rau en el fet que la persecució física i/o psicològica que realitza un alumne contra un altre es manifesta lluny de la vista dels adults, en un context especialment hermètic on únicament tenen accés alguns companys”, destaca la directora del departament d’Inspecció i Qualitat Educativa del ministeri d’Educació i Ense­nyament Superior, Marie Pagès. L’aplicació ofereix als estudiants la possibilitat de notificar conflictes de manera anònima, en qualsevol moment del dia, per la qual cosa “constitueix una porta d’entrada que permet als responsables de les escoles identificar les problemàtiques per poder intervenir i reconduir les situacions”, afegeix Pagès.

Les informacions obtingudes amb les denúncies anònimes a través de l’aplicació han permès detectar, a més, quatre casos de trastorns alimentaris i quinze problemàtiques de convivència. En total s’han tractat 89 denúncies rebudes a través de l’aplicació, a les quals s’ha donat un tractament específic en les classes de tutoria.

tracking