x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Gelabert va dir a Gea que farien trampa en la concessió

L’entorn de l’exministra afirma que és innocent i que fiscalia s’ha extralimitat
L'exministra Olga Gelabert, al Consell General.

Olga Gelabert va dir a Tomàs Gea que farien trampa en la concessió

L'exministra Olga Gelabert, al Consell General.

Actualitzada 22/05/2019 a les 12:48
La trampa que haurien pactat la llavors ministra de Cultura i Esports i el secretari de la Federació de Futbol estava relacionada amb el trossejament de la concessió de les obres de millora a l’Estadi Nacional. En la gravació que va fer la policia, que tenia el telèfon de Gea punxat perquè buscava proves de l’apropiació de diners de la Federació de Futbol, el secretari li fa la demanda d’una intervenció que soluciona el problema de terminis que hi ha perquè els treballs de millora estiguin acabats per al partit amb França. El fet d’haver de fer un edicte amb el procés de selecció dels candidats comportava que no s’arribés a temps per liquidar les obres abans de la visita del campió del món. La federació, segons fonts properes a l’organisme, tenia aquesta data marcada a foc perquè es tracta del partit més important de la història de la selecció. El fet de jugar contra el campió del món, que sigui França i a l’Estadi Nacional en partit oficial dona tots els ingredients per ser la gran jornada del futbol nacional.
La necessitat de tenir l’estadi a punt per a aquest compromís va portar Gea a demanar si hi havia la possibilitat de fer l’actuació de forma que es complissin els terminis. En aquest sentit, l’única opció era trossejar la concessió en trams per estar per sota de la xifra mínima que obliga a fer un concurs públic. Aquest és el punt en què la ministra ofereix fer la trampeta per poder arribar a temps.


Queixa de l’entorn

L’entorn de Gelabert va manifestar ahir, segons les fonts consultades, l’enuig sobre com s’han produït els esdeveniments. Indiquen que l’exministra és innocent i que la fiscalia s’ha extralimitat en presentar una querella de forma immediata una vegada la policia va facilitar la transcripció de la conversa. Indiquen, en aquest sentit, que s’ha fet un mal irreparable a la imatge i a la reputació de Gelabert. Un dels punts relacionats passa perquè molt probablement, segons altres fonts, aquest incident va ser decisiu perquè la massanenca no tingués opcions de renovar el càrrec de ministra amb el nou executiu.
L’entorn creu que la fiscalia ha actuat amb precipitació i que no hi ha cap element concret de delicte en la conversa, i que tan sols es tracta d’una xerrada per intentar solucionar un problema que finalment volia tenir un efecte positiu per al país.
Etiquetes
  • #16 Jon
    (22/05/19 15:57)

    Que vindria france se sabia des de desembre. Que hi hauria fase per eurocopa, des de fa anys. El problema radica, en que aquests senyors de la faf, sempre van tard i mal organitzats, malgrat salaris mes alts que els propis ministres. Despres, a correr sota la amenaca de donar mala imatge internacional.

    Respondre
  • #15 Pere
    (22/05/19 15:06)

    El fumut de fer trampes, és que t'enxampin. És la primera cosa que ha de saber el trampós.

    Respondre
  • #14 AT
    (22/05/19 13:51)

    Jugar al monopoly amb diners públics és l'esport nacional, robar és tècnicament legal. Cal que a sobre aplaudim i lloem aquesta senyora per les seves "trampetes"?

    Respondre
  • #13 Miquel
    (22/05/19 13:28)

    El problema són les adjudicacions directes en general, perquè no es dona la mateixa oportunitat a totes les empreses que podrien optar als concursos, poden afavorir a determinades empreses "amigues" donat que només s'han de demanar tres pressuposts, i a més representen un sobrecost per a l'estat, donat que no es fomenta la lliure competència. Només cal mirar el bopa.

    Respondre
  • #12 Medaia
    (22/05/19 13:19)

    No, si encara li haurem de possar una medaia. El que sigui una pràctica habitual no vol dir que estigui bé el fet de fer adjudicacions directes. Això comporta que a la llarga i pugui haber casos de concessions a empreses per amiguismes, cosa que passa per desgràcia massa sovint.

    Respondre
  • #11 Concursos
    (22/05/19 11:44)

  • #10 Caed
    (22/05/19 10:37)

    Sembla ser que la "trampa" va ser per accelerar unes obres i que estigués a punt un lavabos per una competició. Títol de l'article malintencionat. Per sort sembla ser que al lector ja no és tant manipulable com ells voldrien.

    Respondre
  • #9 carol
    (22/05/19 10:02)

    Intentaven fer la feina ràpid per donar una bona imatge d'Andorra, de l'esport i de les instal·lacions que no implica adjudicació directa ni regalar res ni favors i a més estalvia diner públic, és ridícul pensar que hi ha res criminal darrera ni de la federació tampoc, això ve per enveja d'alguns i rumors que acaben fent mal a tots institucions i país inclosos. Que es deixin ja de tonteries que segur que la justicia te mes coses que fer!

    Respondre
  • #8 jcarles
    (22/05/19 09:56)

    ës una manera de parlar per l'amor de deu que totes les institucions andorranes segur que ho fan, no hi ha res, ni amb la ministra ni amb la federació, és tot un bluf que quedarà en no res però el mal ja li estan fent a tots, és una vergonya

    Respondre
  • #7 Josep
    (22/05/19 08:58)

    Trampa,jejejaja.
    Fent trampa estalvia 7500€euros a govern i pague la FAF bo bo bo!
    Querella persecusio del diari ens encarnissem amb la srta i li costa el lloc.
    Icloud 15000000 tirats i el ministre Torres s el felicite i torne a renovar 
    Andorra no anem pas be!
    Tot al reves..........

    Respondre
Veure’n més
16
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts