Olga Gelabert va dir a Tomàs Gea que farien trampa en la concessió

L’entorn de l’exministra afirma que és innocent i que fiscalia s’ha extralimitat

Olga Gelabert va dir a Tomàs Gea que farien trampa en la concessió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La trampa que haurien pactat la llavors ministra de Cultura i Esports i el secretari de la Federació de Futbol estava relacionada amb el trossejament de la concessió de les obres de millora a l’Estadi Nacional. En la gravació que va fer la policia, que tenia el telèfon de Gea punxat perquè buscava proves de l’apropiació de diners de la Federació de Futbol, el secretari li fa la demanda d’una intervenció que soluciona el problema de terminis que hi ha perquè els treballs de millora estiguin acabats per al partit amb França. El fet d’haver de fer un edicte amb el procés de selecció dels candidats comportava que no s’arribés a temps per liquidar les obres abans de la visita del campió del món. La federació, segons fonts properes a l’organisme, tenia aquesta data marcada a foc perquè es tracta del partit més important de la història de la selecció. El fet de jugar contra el campió del món, que sigui França i a l’Estadi Nacional en partit oficial dona tots els ingredients per ser la gran jornada del futbol nacional.

La necessitat de tenir l’estadi a punt per a aquest compromís va portar Gea a demanar si hi havia la possibilitat de fer l’actuació de forma que es complissin els terminis. En aquest sentit, l’única opció era trossejar la concessió en trams per estar per sota de la xifra mínima que obliga a fer un concurs públic. Aquest és el punt en què la ministra ofereix fer la trampeta per poder arribar a temps.

Queixa de l’entorn

L’entorn de Gelabert va manifestar ahir, segons les fonts consultades, l’enuig sobre com s’han produït els esdeveniments. Indiquen que l’exministra és innocent i que la fiscalia s’ha extralimitat en presentar una querella de forma immediata una vegada la policia va facilitar la transcripció de la conversa. Indiquen, en aquest sentit, que s’ha fet un mal irreparable a la imatge i a la reputació de Gelabert. Un dels punts relacionats passa perquè molt probablement, segons altres fonts, aquest incident va ser decisiu perquè la massanenca no tingués opcions de renovar el càrrec de ministra amb el nou executiu.

L’entorn creu que la fiscalia ha actuat amb precipitació i que no hi ha cap element concret de delicte en la conversa, i que tan sols es tracta d’una xerrada per intentar solucionar un problema que finalment volia tenir un efecte positiu per al país.

tracking