x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
política

Vilarrubla, Filloy, Canals i Riva, ministres

Seran els titulars de les carteres d’Educació, Afers Socials i Joventut, Turisme, i Cultura i Esports, respectivament
Vilarrubla, Canals, Filloy i Riva tanquen el Govern

Vilarrubla, Canals, Filloy i Riva tanquen el Govern

Vilarrubla, Canals, Filloy i Riva tanquen el Govern

Actualitzada 21/05/2019 a les 12:15
El Govern de Xavier Espot ja està tancat. L’executiu va confirmar ahir a la nit la composició. El nom que ballava a darrera hora era el de la titular de Cultura i Esports, però finalment Sílvia Riva, consellera general demòcrata durant la primera legislatura, va acceptar la proposta. La seva incorporació, però, s’ajorna unes setmanes “per motius professionals” i per això no prendrà possessió del càrrec demà a les dotze a l’Auditori Nacional, a Ordino, quan sí que ho faran els seus companys. Les funcions les assumirà transitòriament el cap de Govern.
Els taronges també van tancar ahir el ministeri d’Educació. Ester Vilarrubla en serà la titular i en conseqüència haurà de deixar els dos càrrecs públics que ocupa actualment: els de directora general de l’Escola andorrana i formació andorrana i el de consellera del comú d’Andorra la Vella.

També va tancar ahir el seus ministeris Liberals. Víctor Filloy, que va ser secretari d’Estat d’Esports i Joventut del 2005 al 2009 sota el Govern d’Albert Pintat, serà ministre d’Afers Socials i Joventut. Filloy és actualment gerent de l’Associació de Contractistes d’Obres i de l’Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants. Verònica Canals, que fins l’any 2018 i durant molts anys va ocupar càr­recs de responsabilitat a Grandvalira (quan ho va deixar l’any passat era directora d’operacions), serà ministra de Turisme.
Respecte a les secretaries d’Estat, l’única confirmada és la de Landry Riba com a responsable d’Afers Europeus. Com ja havia avançat el Diari, Ester Fenoll serà la secretària general del Govern, mentre que Guillem Casal serà el cap de gabinet del cap de Govern i Maria Marina Amat, cap de protocol.
  • #27 angie
    (22/05/19 18:53)

    A veure,si ara tinc sort q em publiquin el q haurien de haver fet ahir!Ahir demanava quina preparació te el Sr.Filloy,dedicat al mon de la construcció..,sobre una cartera ministerial tan delicada,vulnerable i humana com es afers socials i habitatge.Per ser ministre d'afers socials s'ha de ser una persona exquisitament humana,sensible,empàtica i abocada en,principal i prioritariament,ajudar els mes vulnerables,desfavorits,els mes necessitats...el Sr.Filloy estara per la labor??Quan una persona,afortunadament,no ha passat per situacions dificils,complicades,desesperades...dificilment pot posar-se en la seva pell!!!Tan de bó m'equivoqui..i m'hagi de posar 100 punts a la boca!!La Sra.Fenoll,encara no sent ministra,ha desenvolupat un treball extraordinari,magnífic,exquisitament humá..per q s'ha posat en la pell de la persona q li estava demanant ajuda.Aquestes aptituds i actituds les te el Sr.Filloy?Sr.Espot,desitjo q aquesta decisió no denigri mes al necessitat

    Respondre
  • #26 angie
    (22/05/19 16:38)

    Jà estic farta!!!! Ahir vaig fer un comentari, referent al ministre Filloy...on esta Sr.CENSURADOR???? ES AMIC SEU, OI?? Ho tinc capturat, ho m'ho publica o faig una denùncia per censurament.Sap q tenim llibertat d'expressió??Sap q tenim democràcia??Vosté,filtrador,no té cap dret a censurar el q li sembla i publicar el q li agrada.

    Respondre
  • #25 esteve
    (22/05/19 08:35)

    Recordo la cara de l'espot en el recompte de resultats el dia de les eleccions - cara de perdedor, per haver obtingut uns resultats pobrissims, amb poca diferencia amb el PS, i despres d'haver perdut Escaldes i Andorra, intimidat, sense poder parlar. Aquest noi dirigira el pais ? Te la sort de que en aquest pais ningu te principis i qualsevol es ven per la cadireta i per figurar. Bons 4 anys ens esperen, de ridiculs continus.
    D'altra banda no oblidem que Andorra no es mes que un petit poble de res. Es a dir no es necessita ser Einstein precisament per dirigir aquest poblet, nomes cal veure els Caps de Govern anteriors, que no es que fossin uns intel.lectuals precisament.

    Respondre
  • #24 xavier
    (22/05/19 08:32)

    T'has llluït Espot. Això també demostra el teu nivell i la teva preparació.

    Respondre
  • #23 Tens rao
    (22/05/19 08:28)

    Contra va dir..
    Mira molt per Catalunya i ha fet que treguin el francès de l'Andorrana. Només agafa exemples i copia d'abaix. Ull que el francès pot acabar desapareixen de l'Andorrana.

    Respondre
  • #22 Josep
    (21/05/19 20:02)

  • #21 Contra
    (21/05/19 19:13)

    La Vilarrubla és andorrana? És mes de fora de d'aquí.És que no han pogut trobar ningú de millor? Mestres i alumnes que no us passi res. Avisats esteu!

    Respondre
  • #20 Marc
    (21/05/19 19:05)

    Espero que l'Ester prengui nota de les recomanacions de PISA i foti mà al PERMSEA d'una vegada per totes! A educació hi ha molt director que ha de deixar pas a noves idees i deixar-se d'experiments amb gasosa que tenen al personal cremat de tants errors i personalismes!! I una mica de mà esquerra que els treballadors no són ovelles!

    Respondre
  • #19 Maria
    (21/05/19 18:21)

    Miquel va dir..
    No es tracta de trobar a persones amb nivell, més aviat de satisfer els interessos dels amics de DA, que tot quedi a casa. Però és el que els liberals han volgut amb l'ajuda dels nostres vots i de l'engany i frau electoral.

    Respondre
  • #18 pregunton
    (21/05/19 17:02)

    Realment és un composició de govern molt estranyia.Els qui havien de fer fora a DA,l'han fet més forta,i se'ls recompensa mab 4 ministeris.Mai vist.El gerent de l'associació de constructors, a socials i habitatge?Doncs a construir,construir.L'altre dia la cònsol d'Andorra deia que volia fer molta obra nova,doncs tot encaixa.Sembla com si al nou cap li haguessin forçat la mà.

    Respondre
Veure’n més
27
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts