política

Vilarrubla, Canals, Filloy i Riva tanquen el Govern

Seran els titulars de les carteres d’Educació, Afers Socials i Joventut, Turisme, i Cultura i Esports, respectivament

Vilarrubla, Canals, Filloy i Riva tanquen el Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de Xavier Espot ja està tancat. L’executiu va confirmar ahir a la nit la composició. El nom que ballava a darrera hora era el de la titular de Cultura i Esports, però finalment Sílvia Riva, consellera general demòcrata durant la primera legislatura, va acceptar la proposta. La seva incorporació, però, s’ajorna unes setmanes “per motius professionals” i per això no prendrà possessió del càrrec demà a les dotze a l’Auditori Nacional, a Ordino, quan sí que ho faran els seus companys. Les funcions les assumirà transitòriament el cap de Govern.

Els taronges també van tancar ahir el ministeri d’Educació. Ester Vilarrubla en serà la titular i en conseqüència haurà de deixar els dos càrrecs públics que ocupa actualment: els de directora general de l’Escola andorrana i formació andorrana i el de consellera del comú d’Andorra la Vella.

També va tancar ahir el seus ministeris Liberals. Víctor Filloy, que va ser secretari d’Estat d’Esports i Joventut del 2005 al 2009 sota el Govern d’Albert Pintat, serà ministre d’Afers Socials i Joventut. Filloy és actualment gerent de l’Associació de Contractistes d’Obres i de l’Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants. Verònica Canals, que fins l’any 2018 i durant molts anys va ocupar càr­recs de responsabilitat a Grandvalira (quan ho va deixar l’any passat era directora d’operacions), serà ministra de Turisme.

Respecte a les secretaries d’Estat, l’única confirmada és la de Landry Riba com a responsable d’Afers Europeus. Com ja havia avançat el Diari, Ester Fenoll serà la secretària general del Govern, mentre que Guillem Casal serà el cap de gabinet del cap de Govern i Maria Marina Amat, cap de protocol.

tracking