Camps de neu

Mortés esclata contra el cònsol de la Massana per Vallnord

El cònsol d’Ordino recorda al massanenc que el va avisar fa tres setmanes de la ruptura i diu que si no fos per Saetde, Vallnord hauria desaparegut l’any passat

Mortés esclata contra el cònsol de la Massana per VallnordFERNANDO GALINDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, ha respost amb contundència a les paraules del seu homòleg massanenc, David Baró, i ha explicat que Vallnord no es va trencar l’any passat perquè estaven en plenes negociacions amb Saetde per la compra d’Ordino Arcalís. “El que ha passat no pot sorprendre ningú perquè malgrat que ha sortit ara, la veritat és que ja s’hauria d’haver fet l’any passat. Si no estiguéssim treballant en la compravenda de Secnoa, ja s’hauria trencat l’any passat, per tant, tampoc no es pot dir que Viladomat s’ha carregat Vallnord.” En aquest sentit, no amaga que no li van agradar gens les declaracions que Baró va pronunciar divendres passat, en què va certificar el trencament del domini, va lamentar que no fos Ordino qui donés les primeres explicacions públiques i va criticar que els interessos empresarials i econòmics “passin per sobre dels del país”. Per Mortés, no tenen raó de ser, ja que tant ell com el conseller delegat de Saetde, Joan Viladomat, van parlar fa tres setmanes amb el cònsol de la Massana per exposar-li la intenció d’abandonar el domini de les valls del nord. “Tal com ho va dir, sembla que se n’hagués adonat al consell d’administració de la setmana passada, però tant jo com el Joan Viladomat ja li ho havíem dit verbalment fa tres setmanes. Des d’aleshores, han tingut vàries oportunitats per reunir-se i encara no s’ha fet.”

Mortés recorda que Arcalís ha viscut moments molt complicats des de fa anys i que mai ningú ha sortit a ajudar-los, per això rebutja ser “el dolent de la pel·lícula” i es referma en la decisió presa. “Durant vint anys ens hem anat enfonsant cada vegada més i ningú parlava ni deia res. De fet, semblava que a algú ja li anava bé això. Ara hem trobat una solució molt bona per a nosaltres i crec que també per al país.”

Aposta per un forfet amb pal

Malgrat la situació, el cònsol voldria crear un nou forfet conjunt amb Pal Arinsal que en cap cas evitaria la dissolució de Vallnord. “No estem en contra de mantenir-lo, potser amb un altre nom, però en parlarem, segur. De fet, ja hem dit públicament i també ho hem escrit que la nostra voluntat seria que continués existint, per tant, en aquest sentit no hi hauria cap problema”..El que no vol és que s’usi el nom de Vallnord, una marca que reconeix que és “de país” però que ara mateix “no té cap sentit” mantenir-la perquè ells ara formen part de Nevasa. “És evident que la compra de Secnoa per part de Saetde ha generat uns canvis que no es poden obviar. No podem signar un nou contracte de mandat amb la Massana perquè hi hauria accions que se superposarien amb les de Grandvalira i, per tant, el model és completament diferent”, manifesta.

Quant al futur de la marca, el mandatari ordinenc no veuria problemes que si EMAP vol seguir amb ella ho pugui fer sempre que pagui el seu preu. “És evident que Vallnord és un actiu i que per tant té un cost. Encara hem de valorar què fer, però si algú vol mantenir-la fem un càlcul econòmic i segur que arribarem a un acord”. Tot i així, la seva primera proposta és la dissolució perquè “tal com estem avui, difícilment es pot mantenir, això és evident. Nosaltres hem decidit no signar el contracte de mandat i per tant la societat Vallnord, SA, ja no té raó de ser i s’hauria de dissoldre”.

Més vincles amb Grandvalira

Arcalís i Grandvalira ja treballen en la planificació de la pròxima temporada, en la qual encara volen fomentar més vincles en forma de forfets, però de moment no s’han concretat. El que sí que amb tota probabilitat no es repetirà és la presentació conjunta amb Pal Arinsal de la temporada d’estiu. Estava prevista que es fes aquesta setmana però finalment s’ha anul·lat.

Per altra banda, Baró ha confirmat que ja s’ha posat en contacte amb Joan Viladomat i que han acordat trobar-se a principi de la setmana vinent.

tracking