x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

La fiscalia es querella contra Olga Gelabert per irregularitats

L’exministra va ser gravada amb Gea per arreglar una adjudicació directa
La fiscalia s'ha querellat contra Olga Gelabert.

La fiscalia es querella contra l'exministra Olga Gelabert

La fiscalia s'ha querellat contra Olga Gelabert.

Actualitzada 21/05/2019 a les 12:14
La fiscalia s’ha querellat contra l’ara ja exministra de Cultura i Esports Olga Gelabert sobre la base d’una conversa gravada amb el secretari de la Federació Andor­rana de Futbol, Tomàs Gea, en què estaven pactant trossejar una concessió pública en diferents parts per poder-la convertir en adjudicació directa. La conversa va ser gravada dins del marc de l’operació Cautxú per la qual Gea es troba empresonat, en què se l’acusa d’apropiació indeguda, administració deslleial i frau en les cotitzacions a la CASS. La policia estava investigant Gea i tenia punxat el seu telèfon. Per aquest motiu es va enregistrar la trucada entre el secretari de la Federació de Futbol i la llavors ministra de Cultura i Esports.
La conversa tractava, segons fonts properes al cas, sobre la possibilitat que la selecció francesa de futbol (actual campiona del món) fes una estada a Andor­ra coincidint amb el partit que haurà de disputar contra la selecció tricolor l’11 de juny a l’Estadi Nacional. El partit correspon a la fase de classificació de l’Eurocopa. La urgència del temps hauria portat Gea, segons les mateixes fonts, a demanar si es podria fer alguna cosa per a una adjudicació directa perquè en cas contrari no s’arribaria a temps. La ministra hauria accedit a trossejar la concessió i així permetre la contractació directa.

Quan la policia va posar en mans de las fiscalia la gravació, el ministeri públic va presentar una querella al Tribunal de Corts, ja que Gelabert llavors, en ser ministra, tenia l’estatus d’aforada. El cas acaba de passar, però, al Tribunal de Batlles ja que Gelabert ja ha perdut l’aforament.
Veure’n més
35
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts