Reclamació de 6 milions per la intoxicació de l'aigua d'Arinsal

Eden Springs interposa dues demandes de tres milions al comú i al Govern

Reclamació de 6 milions per la intoxicació de l'aigua d'Arinsal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Eden Springs, l’empresa que distribuïa l’aigua d’Arinsal en centres de treball catalans quan es va produir una intoxicació que va afectar centenars de persones, reclama una indemnització de tres milions d’euros al comú de la Massana en la demanda que la Batllia va admetre a tràmit aquesta setmana. Tal com va explicar ahir el cònsol major de la parròquia, David Baró, a la denúncia, la companyia argumenta “despeses i perjudicis” tant per part del comú com del Govern, per això també n’han presentat una segona contra l’executiu, en la qual reclamen la mateixa quantitat, segons va afirmar Baró. “Ells van a veure si poden trobar una solució econòmica, sigui amb el comú o amb el Govern i, per tant, juguen les seves cartes. Ara està judicialitzat però nosaltres farem la nostra defensa amb els nostres arguments”, va afegir.

Etiquetes:

El cònsol va recordar que el procés neix després de la contaminació d’unes 4.000 persones a la zona de Barcelona i de Tarragona l’any 2016. Des de la corporació s’afirma que “ja va quedar demostrat que la filtració es va produir perquè el pou estava mal construït. Es va fer sense tenir els permisos i, per això, ja se li va obrir un expedient”, indicava Baró. En el seu moment, les dues institucions ja van desestimar els recursos administratius que Eden Springs els va presentar i per això a la companyia no li ha quedat més remei que presentar la demanda.

Baró, però, recorda que el comú es defensarà amb arguments judicials i, malgrat que no va revelar algunes de les línies de defensa, sí que va preveure que els dos casos s’uniran en un de sol.

tracking