Finances

Fitch manté estable en BBB- el ràting de MoraBanc i en BBB el de Crèdit i Andbank

L’agència de qualificació destaca la solvència i la solidesa de les tres entitats bancàries del país

Fitch manté estable en BBB- el ràting de MoraBanc i en BBB el de Crèdit i AndbankCRÈDIT ANDORRÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’agència de qualificació Fitch Ratings va fer públics ahir els ràtings dels bancs del Principat. Segons va informar MoraBanc en un comunicat, Fitch el manté estable en BBB- amb perspectiva estable el ràting a llarg termini amb un ràting a curt termini de F3. Al seu informe, destaca la solidesa de MoraBanc en el mercat andorrà els darrers anys així com l’increment en la rendibilitat i volum del seu negoci internacional. També valora positivament la qualitat dels actius de l’entitat, per sobre de les entitats comparables, i la gestió prudent del seu balanç. Fitch apunta que MoraBanc manté unes ràtios de capital fortes, molt per sobre de les exigències marcades per les regulacions internacionals, i destaca especialment la solvència que, a final de 2018, era del 21,5% (CET1 fully loaded).

També a través d’un comunicat, Crèdit Andorrà va informar que Fitch Ratings va confirmar a l’entitat el ràting a llarg termini BBB, amb perspectiva estable, i el ràting a curt termini F3, una qualificació que reflecteix “la fortalesa financera del banc”. Fitch destaca la posició de lideratge de Crèdit Andorrà al mercat andorrà i una presència internacional en banca privada que qualifica d’adequada i rendible. L’agència també posa de manifest la resiliència de l’entitat en la generació de beneficis. La confirmació de la qualificació posa en relleu la consolidació del model de negoci de Crèdit Andorrà, amb una estratègia equilibrada enfocada a oferir serveis de banca comercial al país, i de banca privada i gestió d’actius tant a Andorra com a escala internacional. Fitch remarca el manteniment de l’estratègia internacional en el creixement focalitzat, amb l’objectiu de treballar per l’eficiència i la rendibilitat, s’assenyala al comunicat.

Respecte a Andbank, Fitch manté el ràting a llarg termini BBB i el ràting a curt F3, amb perspectiva estable. Mitjançant una nota de premsa, l’entitat indica que el manteniment del ràting confirma el lideratge d’Andbank. Fitch Ratings, assenyalen, destaca que Andbank és l’entitat andorrana més ben posicionada. L’agència valora la seva diversificació internacional, l’alta qualitat dels seus actius, la forta capitalització de l’entitat, així com la resiliència del seu model de negoci en la generació de resultats. L’agència destaca que el model de negoci del grup, centrat en banca privada, ha estat capaç de mantenir un bon nivell de resultats recurrents, i ha generat un benefici de 27,1 milions d’euros, un 12% més del que s’havia pressupostat. Fitch destaca el bon nivell de capitalització de l’entitat així com la qualitat i la millora dels seus actius i la bona ràtio de cobertura de la cartera de riscs (ràtio de cobertura de 104,09% i una ràtio de morositat de 3,65%, 5,6% tenint en compte els adjudicats).

tracking