Fitch manté estable el ràting de Crèdit Andorrà, Andbank i MoraBanc

L'agència de qualificació ha destacat la solvència de les tres entitats bancàries

Crèdit Andorrà assoleix 36 milions de beneficiCRÈDIT ANDORRÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’agència de qualificació Fitch ha emès avui la seva valoració sobre el ràting de Crèdit Andorrà i d'Andbank mantenint-lo estable en BBB, i de MoraBanc en BBB-, amb perspectiva estable i un ràting a curt termini de F3.

Pel que fa a Crèdit Andorrà, Fitch ha destacat la posició de lideratge al mercat andorrà i una presència internacional en banca privada que qualifica "d’adequada i rendible" i ha posat de manifest la resiliència de l’entitat en la generació de beneficis. El banc ha consolidat el 2018 la posició de lideratge de la plaça financera andorrana en termes de benefici, així com de volum de negoci al país, fet que també recull la qualificació. Els eixos vertebradors de l’exercici han estat l’optimització de l’eficiència en l’estructura, els processos i la gestió; el servei i la proximitat al client amb una oferta diferencial; la innovació en tecnologia i digitalització, i l’impuls del govern corporatiu. Fitch ha remarcat el manteniment de l’estratègia internacional en el creixement focalitzat, amb l’objectiu de treballar per l’eficiència i la rendibilitat i sobre la solvència, l’agència ha posat de manifest l’adequada capitalització del banc. També ha destacat l’elevat compromís i l’estratègia traçada per mantenir unes elevades ràtios de solvència. En aquest sentit, el banc compta amb una ràtio de solvència 'phased-in' del 15,98%.

Sobre Andbank, l’agència també valora la diversificació internacional, l’alta qualitat dels actius, la forta capitalització de l’entitat, així com la resiliència del seu model de negoci en la generació de resultats.Fitch Ratings també destaca que el model de negoci del grup, centrat en banca privada, ha estat capaç de mantenir un bon nivell de resultats recurrents i subratlla que les ràtios de capital d’Andbank són molt adequades pel seu perfil de risc, malgrat que l’adequació a la nova normativa reguladora ha estat un punt d’afectació a la rendibilitat del sector.

Pel que fa a MoraBanc, l'informe destaca la solvència de l'entitat en els darrers anys, així com l’increment en la rendibilitat i volum del negoci internacional i la qualitat dels actius. Fitch apunta que MoraBanc manté unes ràtios de capital fortes, molt per sobre de les exigències marcades per les regulacions internacionals, i destaca especialment la solvència que, a final de 2018, era del 21,5% (CET1 fully loaded). L'agència també haconstatat una millora continuada de la qualitat dels crèdits i préstecs reflectida en la millora de la ràtio de morositat i ha destacat la gestió conservadora de la liquiditat que reforça la solvència del balanç.

tracking