Sessió d'investidura

Jover, Torres, Benazet i Calvó seran ministres

Jordi Torres i Sílvia Calvó repeteixen i Liberals escull Jordi Daban per a Turisme i Judith Pallarés per a Afers Socials

Jover, Torres, Benazet i Calvó seran ministresFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavier Espot té pràcticament enllestit el Govern que ha confeccionat amb els socis de coalició després de tancar diumenge passat el pacte tripartit. Dels set ministres que corresponen a DA en continuen tres de la legislatura anterior, tot i que un assumirà noves funcions. Eric Jover passarà d’Educació a posar-se al capdavant de la cartera de Finances, mentre que Jordi Torres i Sílvia Calvó repeteixen com a titulars d’Ordenament Territorial i Medi Ambient i Agricultura, respectivament. L’ex-director assistencial del SAAS i actual conseller general Joan Martínez Benazet, que es posarà al capdavant de Salut –la qual cosa possibilitarà l’entrada al Consell General de Bernadeta Coma, número tres de la llista d’Ordino–, és la primera de les noves incorporacions. Estan pendents de tancar la cartera d’Exteriors, que podria recaure en Enric Tarrado (candidat les eleccions passades a la llista parroquial d’Andorra la Vella), Educació, i Cultura i Esports, on s’està treballant en la possibilitat que l’exconsellera Sílvia Riva substitueixi Olga Gelabert.

Els liberals, per la seva part, han escollit per acompanyar Jordi Gallardo, que liderarà la cartera de Presidència i Economia, la candidata de la llista parroquial de la Massana Judith Pallarés per ocupar el ministeri d’Afers Socials i Joventut. Una altra candidata les eleccions passades, la número tres de la llista nacional, l’advocada Eva López, era la primera opció per liderar la cartera de Funció Pública, però per motius professionals ha rebutjat l’oferiment. En qualsevol cas, López serà consellera una vegada Gallardo s’incorpori a l’executiu. L’exsecretària d’Estat d’Ocupació i candidata per d’Acord al costat de David Rios, del PS, les eleccions passades, Caterina Juan, és l’alternativa. Finalment, per al ministeri de Turisme els liberals han optat per l’hoteler Jordi Daban. El tercer a la llista de CC, l’advocat Josep Maria Rossell, és l’escollit per a la cartera de Justícia i Interior.

La composició de l’executiu podria patir variacions motivatdes per l’acord entre les tres formacions i els equilibris territorials en el repartiment de carteres.

Jover, Torres, Benazet i Calvó seran ministres

tracking