Reportatge

Córrer pel record

Unes 600 persones participen en la marxa de l’associació d’ajuda mútua davant la pèrdua Marc G.G, que va transcórrer ahir al matí pel centre d’Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, amb l’objectiu de celebrar la vida i recordar a les persones que ja no hi són.

Córrer pel recordC.G

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una marea vermella va recórrer ahir al matí els principals carrers d’Escaldes-Engordany i de la capital. Una marea de 600 persones va participar en la marxa popular Marc G.G pel “sí a la vida” i pel record dels que ja no hi són. “Aquest any és la sisena vegada que fem la marxa popular i el nostre objectiu no és guanyar diners amb els dorsals, sinó arribar a tot Andorra i que la gent sàpiga que existim”, va explicar la presidenta de Marc G.G, Rosa Galobardes, una entitat d’ajuda mútua per a pares que han perdut un fill i per a persones que han sofert una pèrdua. En aquest sentit, Galobardes va recordar que l’associació està “aquí si mai et passa quelcom amb una trucada, una abraçada i ajuda durant el procés de dol”. “Cada mes fem una reunió en què ens trobem amb un psicòleg i acompanyem i compartim el dolor”, va afegir. Precisament, va justificar, “la marxa és per ells, cadascú corre pels seus”. La jornada va començar a Prat del Roure, passant per l’avinguda Carlemany i Meritxell fins a arribar al Parc Central per acabar tornant al punt de partida. Un recorregut d’uns 3,5 quilòmetres pensat per a tothom i que la Cristina, veïna d’Andorra la Vella, va agrair. “La marxa és una iniciativa molt positiva”, va subratllar. De fet, la Cristina va afirmar que “l’any passat” ja va participar perquè “en qualsevol moment i qualsevol persona pot perdre a algú estimat”.

Un altre dels participants, el David, es va congratular per poder fer una activitat amb tota la família “i a més a més solidària”. “Som debutants i segur que repetirem en la següent edició”, va acabar. En aquesta línia, la secretària de Marc G.G, Montserrat Molas, va avançar que l’associació ja està treballant en dos actes de cara a la tardor i va donar les gràcies a tots els participants. “Tenim la sort de tenir voluntaris i gent que ens ajuda”, va apuntar i va posar l’accent en el fet que hi ha molts assistents que “repeteixen perquè els hi agrada”. “La jornada està sent totalment positiva i la gent està molt contenta”, va sentenciar.

tracking