Reportatge

Un projecte d'ajut als refugiats, premi Unicef 2019

Maria Guillamet, del projecte Solidary Wheels, va guanyar ahir el premi Unicef Andorra 2019 per un periple amb furgoneta per Europa ajudant refugiats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de gairebé un any de viatge pel sud d’Europa ajudant refugiats, Maria Guillamet amb el seu projecte Solidary Wheels va guanyar ahir el premi Unicef Andorra 2019. Tot va començar amb un voluntariat a Atenes, on Guillamet i una companya es van trobar amb una situació que les va obligar a “fer alguna cosa”. “No ens podíem quedar a casa de braços plegats i vam muntar el projecte”, va explicar ahir Maria Guillamet. Llavors, el 31 de maig del 2018, ambdues van pujar a una furgoneta car­regada de roba, medicaments i material escolar per donar assistència “a les persones que estan en trànsit per Europa”. El viatge les va portar a Itàlia, Grècia, Macedònia i finalment Bòsnia, des d’on Guillamet va tornar justament fa uns quinze dies. “El problema és que a la furgo primer ens van robar gran part del material que teníem a dins i després a Macedònia la furgo va dir prou”, va relatar la premiada. L’adversitat, però, no va aturar la solidaritat i Solidary Wheels va continuar en bus. El projecte no ha arribat al seu final, sinó que les impulsores ja estan “projectant” un nou viatge per ajudar refugiats i migrants, aquesta vegada “a la frontera sud”. “Anar al nord del Marroc o a Ceuta i Melilla i continuar allà”, va sentenciar Guillamet, que va agrair el “reconeixement increïble d’Unicef Andorra”.

I és que el guardó que ahir va atorgar l’ONG del Principat comptava amb quatre candidats més: el projecte A Simple Aid, Autea, la mestra Mariona Badia i la doctora Maria Giró. Tots ells es van emportar un diploma com a finalistes i els aplaudiments dels assistents a la gala, que es va celebrar al vespre a l’hotel Exe Prisma d’Escaldes-Engordany.

Un projecte d'ajut als refugiats, premi Unicef 2019

Un projecte d'ajut als refugiats, premi Unicef 2019

tracking