La fiscalia retira l'acusació contra un home per tocar la filla de cinc anys

L’advocat de la mare manté la sol·licitud de pena de quatre anys de presó condicional

La fiscalia retira l'acusació contra un home per tocar la filla de cinc anysFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia va decidir retirar l’acusació contra un home que va ser jutjat ahir a Tribunal de Corts acusat de realitzar tocaments sexuals a la filla de 5 anys, arran de la denúncia que va interposar la mare de la víctima el febrer del 2014. El ministeri fiscal va prendre aquesta decisió després de valorar els informes i declaracions de metges forenses i psicòlegs, a partir dels quals va determinar que els fets pels quals el processat va ser jutjat no van quedar acreditats durant la vista oral. L’advocat de la mare de la nena, però, sí que va mantenir l’acusació del delicte de comportament sexual amb una persona menor de 14 anys, sent la víctima, a més, filla del processat. L’acusació particular va sol·licitar quatre anys de presó condicional i 3.000 euros en concepte de responsabilitat penal, així com la prohibició que el pare tingui contacte amb la filla. La defensa, d’altra banda, va demanar l’absolució del processat.

Etiquetes:

Els suposats fets es van iniciar el cap de setmana del 14 al 16 de febrer del 2014, quan el processat va passar els dos dies amb la nena de 5 anys. Després de tornar a casa de la seva mare, i mentre aquesta la dutxava, es va queixar d’unes molèsties a la vulva. La mare li va preguntar de manera directa: “Qui t’ha tocat?” I la petita va dir el nom del pare biològic, que va fer saltar les alarmes de la dona. Segons va explicar la menor a diferents doctors i psicòlegs, el pare suposadament hauria posat la mà als genitals de la nena quan els dos dormien i mentre l’home “es rascava es pantalons”. L’endemà, el pediatre de la petita va determinar que la lesió era una vulvitis, una vermellor a la zona genital que, segons el doctor, és habitual en nenes de 5 anys. Més enllà d’això, el pediatre no va trobar cap altra simptomatologia que indiqués un abús sexual. El doctor, però, va manifestar que es va sorprendre de la naturalitat amb què la nena va relatar els fets. En la mateixa línia, la metge forense va explicar a la vista oral que tampoc va veure cap signe d’abús. La forense també va determinar que, quan relatava els fets, la menor utilitzava expressions que no eren pròpies d’una nena de la seva edat, com assegurar que el que explicava no ho feia perquè li ho digués ningú. Alguns especialistes que van tractar la nena consideren que podria haver estat influenciada per la mare, que no tenia bona relació amb l’acusat.

Durant la declaració que va fer, la nena va explicar els fets a una psicòloga que, segons un contrainforme, realitzava preguntes induïdes cap a una direcció a la víctima. Això va fer que les respostes estiguessin contaminades ja que només havia de respondre sí o no. Segons els especialistes, els petits, quan són qüestionats directament per una persona a la qual tenen estima o consideren que és l’autoritat tendeixen a respondre el que creuen que els adults volen sentir. Amb tots aquests indicis, la fiscalia va decidir retirar l’acusació.

tracking