Turisme

Els hotels registren un 6,13% menys d'ocupació a l'hivern

Una temporada influïda per la meteorologia ha trencat el ritme de creixement dels últims anys

Els hotels registren un 6,13% menys d'ocupació a l'hivernFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una temporada marcada per una meteorologia irregular ha tingut una incidència negativa en l’estadística d’ocupació hotelera, que trenca la progressió a l’alça que es venia registrant des de la campanya 2015-2016. La Unió Hotelera va fer públic ahir el balanç que abraça el període desembre-abril i que constata un descens del 6,13% respecte a la temporada anterior. S’ha assolit pràcticament un 62% (un 61,97%), davant del 66% de la campanya 2017-2018. Un resultat que des de la patronal hotelera es considera “prou negatiu. Hi ha un nombre de turistes important a la baixa”, va manifestar el president, Carles Ramos.

El sector atribueix al comportament de la meteorologia bona part de la caiguda, atès que la neu és part fonamental de la campa­nya turística hivernal. Van recordar que les precipitacions van arribar tard, que es van concentrar al gener i que després entre final de febrer i principi de març va arribar una pujada de temperatures. Tanmateix, el fet que la Setmana Santa s’hagi celebrat enguany a l’abril tampoc no ha ajudat perquè acostuma a atreure menys visitants a les destinacions de neu i muntanya. Amb tot, Ramos va manifestar que “amb la Setmana Santa i el percentatge [d’ocupació] que es va assolir estem prou satisfets, la previsió era més negativa”. L’ocupació de l’abril ha estat del 44,83% davant el 40,22% del mateix mes de l’any passat. Les parròquies centrals han estat les que han obtingut millor resultat: Escaldes un 59,67% i la capital un 55,80%.

Els hotelers apunten d’altres factors per explicar la davallada, com ara que el comerç atreu menys i, per tant, ha perdut força a l’hora de portar visitants al país. Ramos també es va referir a la caiguda del turisme rus, que va xifrar en un 50%. “És un client molt important i està perdent pes”, va lamentar.

CALDEA SUPERA ELS 200.000 VISITANTS

Caldea també va fer balanç ahir de la temporada d’hivern. En el cas del termolúdic s’han igualat els registres de la campanya anterior amb un nombre de visitants que s’ha situat en 201.356. “Aquesta freqüentació suposa un empat tècnic de visites en comparació amb l’exercici de l’any anterior, mantenint els bons resultats que l’antecedeixen”, van assenyalar a través d’un comunicat. A l’abril, coincidint també amb els diversos esdeveniments organitzats per celebrar el vint-i-cinquè aniversari, el nombre de visitants ha augmentat en un 30%: 27.700 a Caldea i 5.682 a Inúu. “Una xifra per sobre del previst, ja que aquesta ha estat una Pasqua tardana amb relació a la del 2018.” Tanmateix, també van destacar que han assolit un 8,33 de nota en les enquestes de satisfacció.

tracking