El TS avala la congelació de la paga d'antiguitat dels agents de policia

La prima que reben en arribar als 20 anys de servei va quedar afectada per la llei del 2012

El TS avala la congelació de la paga d'antiguitat dels agents de policiaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala administrativa del Tribunal Superior de Justícia ha desestimat el recurs presentat per onze agents de policia contra la sentència de la Batllia que donava per correcta la resolució del Govern del 20 de desembre del 2017 respecte al fet que la paga extraordinària de la dotzena part del sou quan els policies han assolit 20 anys de servei és una prima d’antiguitat. Un dret que mantenen els agents que van ingressar al cos abans de l’entrada en vigor de la Llei de la policia del 2004. El decret considerava correcta la decisió presa en el marc de la llei de mesures de contenció de la despesa pública en materia de personal aprovada el març del 2012 i que suspenia el còmput d’aquest complement si encara no s’estava cobrant.

Etiquetes:

El decret del Govern avalava l’aplicació de l’apartat de l’exposició de motius d’aquesta llei, que assenyalava que una altra mesura de contenció de la despesa és la suspensió provisional del complement d’antiguitat o els triennis de tot el personal que percep aquest complement retributiu, amb el benentès que la suspensió no afecta els complements o triennis que ja es perceben, que formen part de la retribució consolidada.

La resolució de l’executiu també n’avalava l’article 6, que diu que el temps transcorregut a partir de la data d’entrada en vigor d’aquesta llei no genera drets per al càlcul del complement o prima d’antiguitat o els triennis del personal que tingui dret a percebre el concepte retributiu esmentat i que un cop transcorregut el temps de vigència de la llei, en aquest cas tres anys, torna a computar el temps a efectes del càlcul del complement d’antiguitat, triennis, quadriennis o quinquennis del personal que tingui dret a percebre aquest concepte retributiu.

És per això que el TS considera, pel que fa al complement o prima d’antiguitat o trienni que es trobés en curs en el moment en què va entrar en vigor aquesta llei, que es continuava computant el temps només a l’efecte de determinar quan es completava el període de tres anys. Que la persona afectada només tenia dret a percebre la part proporcional del complement o trienni que cor-respongués al temps transcorregut des de l’inici del còmput i fins l’inici de l’aplicació de la Llei. I que la “paga extraordinària” té la naturalesa d’una prima d’antiguitat i està afectada per la llei.

tracking