finances

Andbank va tancar l'any 2018 amb 27,1 milions d'euros de benefici

L’entitat es consolida com la primera en gestió d’actius i la segona en resultats al Principat

Andbank va tancar l'any 2018 amb 27,1 milions d'euros de beneficiANDBANK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andbank va tancar l’any 2018 amb uns beneficis totals de 27,1 milions d’euros, un 12% més del pressupostat. Segons expliquen des del banc, aquest resultat “s’ha aconseguit mantenint una forta inversió pel futur de l’entitat amb una despesa tecnològica de més de 22 milions d’euros anyals i amb 6,1 milions d’euros en creixement internacional”. De fet, en un comunicat, des d’Andbank asseguren que el grup “consolida el seu lideratge en volum de negoci -23.473 milions d’euros- i es posiciona com a la segona entitat andorrana en generació de benefici”.

Precisament, l’entitat considera que mostra en el tancament de l’exercici “el seu model robust de control i de gestió de riscos”. “Amb una rendibilitat sobre el patrimoni tangible (ROTE) del 10,03%, una ràtio de morositat del 3,65% i una ràtio de cobertura del 104,09%. La seva fortalesa ve reflectida per la seva ràtio de solvència del 17% (TIER1 phase-in), molt superior a la mitjana europea”, justifiquen. En paral·el, en el mateix comunicat s’assenyala que “Andbank és un grup bancari adaptat a les regulacions internacionals”. De fet, continua el comunicat, l’entitat del Principat “ha presentat les seves dades seguint els estàndards europeus financers i comptables IFRS9 i la directiva de solvència CRD IV” i “el grup ha reforçat el seu govern corporatiu amb l’entrada de nous consellers independents i la creació d’un consell assessor extern amb l’objectiu d’assolir l’excel·lència en la transparència i el bon govern”. En aquesta línia, cal destacar que durant el 2018 Andbank va prendre la decisió de tancar les fitxes bancàries de les Bahames i de Panamà. D’altra banda, l’entitat bancària remarca l’evolució positiva de la seva presència mundial. Precisament, la trajectòria internacional d’Andbank, iniciada l’any 2000, l’ha permès créixer de forma diversificada i sostinguda.

Àrea internacional

I és que l’àrea internacional del grup representa a dia d’avui un 82% dels actius gestionats. Cal parar atenció a Andbank España, amb 9.550 milions d’euros d’actius sota gestió. Durant el 2018 ha integrat la gestora Merchbanc al grup, amb 400 milions d’euros d’actius. A més, ha tancat el millor any des de la seva implantació amb un creixement del 8% de negoci i del 39% en els beneficis (7,9 milions d’euros resultat consolidat).

La lluita contra el càncer és l’objectiu estratègic en RSC de l’entitat. Aquest compromís condueix Andbank a esdevenir un espònsor actiu de la Fundació Fero (Fundació d’Investigació Oncològica), que dona suport a projectes líders a escala mundial en investigació oncològica, i a ser soci fundacional del SJD Pediatric Cancer Center de Barcelona.

tracking