POLÍTICA

Pintat no és partidari de formar una coalició de Govern amb DA

El líder de terceravia demana un full de ruta a Xavier Espot per poder-li anar donant suport

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Pintat no es veu com a clau en la governabilitat del país perquè tan sols té quatre consellers. Amb aquesta filosofia, el polític lauredià es mostra poc partidari d’una possible coalició de Govern amb els demòcrates amb l’entrada al gabinet de ministres de terceravia. La reunió va ser molt genèrica, sense aprofundir gaire en els temes, i s’espera que n’hi hagi una altra en un termini breu de temps. Cal recordar que dijous vinent es constitueix el Consell General i es nomenen síndic i subsíndic. A la trobada van prendre part Xavier Espot i la número dos a la llista nacional, Roser Suñé, mentre que de terceravia hi havia presents els quatre consellers generals elegits: Josep Pintat, Joan Carles Camp, Josep Majoral i Carine Montaner.

El líder de terceravia considera que els demòcrates han de desenvolupar un full de ruta que prevegi quins són els principals punts que es volen tirar endavant durant el mandat. Si aquest full de ruta es troba en la línia de la professió de fe de terceravia es pressuposa que hi podria haver una entesa per anar donant suports puntuals al nou gabinet. Tota l’anàlisi, segons fonts properes a la trobada, és, però, en clau d’hipòtesi, perquè durant la trobada les opcions de futur es van tractar de forma molt incipient. Els demòcrates es van comprometre a desenvolupar un full de ruta de la legislatura i portar-lo en una propera trobada.

Xavier Espot va manifestar que “és una primera presa de contacte, en una ambient molt cordial i on el senyor Pintat i la resta de consellers de terceravia han estat molt amables”. El cap de llista dels demòcrates considera que “s’han d’explorar diferents vies i veure quins són els posicionaments de cadascun dels partits amb representació al Consell General”. Per la seva part, Pintat també va utilitzar la paraula “cordial” per definir la trobada i malgrat que reconeixia que no s’havien plantejat temes concrets, sí que van comentar la situació post­electoral. “El més important és que imperi la credibilitat i la seguretat jurídica, que són molt importants per generar confiança, i a partir d’aquí els tempos els marca el calendari i al Consell, que és on haurem de parlar”, va explicar. El cap de llista lauredià va posar sobre la taula el marc econòmic com a punt per començar a parlar, “encara que sense fer exigències”, i va destacar que estan “obligats a cercar el consens, perquè així ho vol la ciutadania”.

ES REUNEIX AQUESTA TARDA AMB PERE LÓPEZ

El polític lauredià es reuneix aquesta tarda amb el PS, que presideix Pere López, per continuar amb la ronda de trobades amb els partits que aspiren a aconseguir el seu suport al debat d’investidura, una cita a la qual Pintat anirà “perquè hem de parlar amb tots i que el país tiri endavant, que és el que hem comentat durant tota la campa­-nya”, va dir. Posteriorment, el PS es trobarà amb els representants de Ciutadans Compromesos. Els polítics massanencs també s’hauran reunit amb els demòcrates, serà a les deu del matí i amb elles els dos partits hauran completat les trobades amb totes les formacions.

Pintat no és partidari de formar una coalició de Govern amb DA

tracking