CENS

Prop de 4.100 residents han demanat el vot per a les eleccions espanyoles

Gairebé 1.000 sufragis s'han dipositat per correu, i l'estimació del dia de butlletes dipositades en urna és d'unes 700 persones

Gairebé 4.100 residents han demanat el vot per les eleccions espanyoles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a 4.091 residents espanyols han demanat poder votar a les eleccions generals espanyoles d'un total de 23.176 persones delcens electoral, segons xifres oficials de l'Institut Nacional d'Estadística. El vot en urna ha començat avui, amb un horari de 9 a 20.00 hores fins dissabte, i acabarà el diumenge de 9 del matí fins a dos quarts de 3 de la tarda.Gairebé 1.000 sufragis s'han dipositat per correu, i l'estimació del dia de butlletes dipositades en urna és d'unes 700 persones.

Comparat amb les darreres generals, el cens era de 22.000 persones i en van votar 2.900, un percentatge de quasi el 18%. "Pot semblar baix, però és alt si el comparem amb el percentatge general de tots els electors que són residents a l'estranger arreu del món, que és un 8%", afirma el Cònsol General d'Espanya, Antonio Prats. Afegeix que "probablement l'augment de participació sigui degut que hi ha més partits polítics, hi ha més on triar i això fa que les coses siguin més emocionants".

En paral·lel a les eleccions del 28 d'abril es fan també les eleccions a la Comunitat Valenciana, on el nombre de residents valencians a Andorra no arriba a 600.

tracking