Demanen dos anys condicionals per a una dona que es va dur el fill al Brasil

L’acusada al·lega que va rebre amenaces de no tornar a veure el nen per part del pare

Demanen dos anys condicionals per a una dona que es va dur el fill al BrasilFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri fiscal demana dos anys de presó condicional per a una dona que es va emportar el fill al Brasil per tal d’evitar que estigués amb el pare. El motiu és que, segons va explicar en el judici que es va celebrar ahir, l’acusada va rebre amenaces de no tornar a veure el fill per part de la seva exparella quan van iniciar els tràmits de separació. L’acusació va negar aquests fets i demana una indemnització de 25.000 euros pels perjudicis morals que la sostracció del menor va provocar tant en el nen com en el pare.

Etiquetes:

Els fets van ocórrer el novembre del 2013, poc després que la parella decidís acabar amb la relació. Les dues parts van signar un conveni per compartir la custòdia del fill, però poc temps després la situació es va complicar arran d’una sèrie de denúncies que es van creuar els progenitors. Llavors, la dona va decidir treure tots els estalvis del banc i va marxar cap a Barcelona amb el seu pare i la seva parella, van deixar el vehicle amb el qual viatjaven a la plaça de Catalunya i van agafar un taxi fins a l’aeroport perquè ningú pogués localitzar-los. L’acusada explica que van escollir el Brasil perquè hi havia una promoció, no perquè tingués un destí pensat prèviament. Un cop allà, la dona va tractar de regularitzar la seva situació al servei d’Immigració, però cinc mesos després va ser localitzada per la Interpol, que li va comunicar que estaven buscant el nen a Andorra i que tenia l’oportunitat de tornar-lo voluntàriament abans que les autoritats intervinguessin. En el viatge de tornada al Principat es va comprovar que la dona havia modificat la data de caducitat del seu passaport, per la qual cosa, a banda del delicte de sostracció del menor, se l’acusa d’un delicte d’alteració i utilització de document públic inautèntic.

L’acusació considera que el fet que la dona tragués tots els estalvis del banc abans de marxar amb el nen i que intentés regularitzar la situació al Brasil demostra que va ser una acció premeditada. La defensa, per la seva banda, demana l’absolució de l’acusada en considerar que l’acció d’emportar-se el fill va estar provocada per una por insuperable a causa de les suposades amenaces per part del pare, que la va portar a prendre “la pitjor decisió possible”.

tracking