Tradicions

Els carrers s'omplen de roses i llibres

La plaça del Poble i la plaça Coprínceps són el centre de la celebració

Els carrers s'omplen de roses i llibresCarles Fàbregas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Roses, llibres i molt d'amor. La jornada de Sant Jordi s'està desenvolupant a tot el país, però sobretot a la plaça del Poble d'Andorra la Vella i a la plaça Coprínceps d'Escaldes. Més d'un centenar de padrins i padrines han passat la tarda al Centre de Congressos de la capital compartint balls, música i rialles. La cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, els hi ha regalat el llibre 'El caminar d'una vida', un recull de converses entre Daniel Armengol i Josep Enric Dallerès, als senyors i una rosa a les senyores, i ha comentat que fer aquests obsequis "és maco i serveix per conservar les tradicions" i també ha explicat que aquesta celebració per a la gent gran és "un dia de festa per acabar de tancar el Sant Jordi".

Al matí, el cap de Govern en funcions, Toni Martí, ha celebrat la quantitat de gent que ha anat a les parades i ha destacat la figura de l'escriptor Antoni Morell i la seva obra 'Boris I', que ha recomanat assegurant que "és un dels pioners en l'àmbit de literatura andorrana i ha defensat la terra andorrana i les institucions del país". A Escaldes, la fira ha acollit una quinzena de parades que han rebut la visita de la cònsol major de la parròquia, Trini Marín, qui ha valorat molt positivament que hi hagués "molt d'ambient" tot i ser un Sant Jordi que ha coincidit amb les vacances escolars.Malgrat queaquest any no hi ha hagut presència a la plaça Coprínceps de cap llibreria, Marín ha destacat la participació de la biblioteca comunal i d'associacions comLaikao l'Associaciódefamiliarsde malalts mentals que aprofiten l'ocasió per a donar-se a conèixer i recaptar fons.

Coméstradicional, els alumnes dels centres escolars han estat els primersaobrir aquesta diada, i des de primera hora estan venent roses pel carrer i els escriptors ha estat signant les novetats editorials. Enguany, les publicacions sobre Andorra tenen molta presència gràcies a les obres 'Ossos i cendres', de Robert Pastor, 'Morir a cavall dels vents', de JordiCorominasi Llorenç Planes o [I.Reals] d'AlbertGinestà, entre d'altres. L'artista MartinBlancotambé ha presentat 'Llàgrimes de tinta', una làmina d'Àgora Cultural per commemorar aquesta diada.

Els carrers s'omplen de roses i llibres

Els carrers s'omplen de roses i llibres

Els carrers s'omplen de roses i llibres

tracking