x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

Espot proposa un pacte d'estat per Europa i les pensions al PS i L'A

Els socialdemòcrates lamenten la manca de propostes fetes pels Demòcrates i avui es reuniran amb el partit blau per tractar la investidura de López
Xavier Espot i Roser Suñé es van reunir ahir amb Rosa Gili i Pere López.

Espot ofereix a PS i Liberals pactes d'Estat per Europa i les pensions

Xavier Espot i Roser Suñé es van reunir ahir amb Rosa Gili i Pere López.

DEMÒCRATES
Actualitzada 17/04/2019 a les 13:00
Xavier Espot i Roser Suñé van proposar al PS i al partit Liberal la necessitat de crear un pacte d’Estat per tractar l’acord d’associació amb Europa i un segon per afrontar la problemàtica de les pensions en la primera presa de contactes que Demòcrates fa per analitzar una possible investidura de Xavier Espot com a cap de Govern. Dues propostes que segons els interlocutors “són necessàries”, tot i que el president del PS, Pere López, va afirmar que no aporten res de nou perquè “la primera ja existia i la segona, tenim un mandat del Consell General per desenvolupar-la des de fa un any i mig”. Des del partit taronja i a través d’un comunicat, es van limitar a indicar “la necessitat de tornar a trobar-se amb les dues formacions”.
López va lamentar que aquesta fos l’única proposta que els va realitzar Espot, en una reunió “que no va durar ni 10 minuts”, va comentar, raó per la qual va sorprendre els dirigents socialdemòcrates (a la trobada hi va anar el mateix López, acompanyat de la número 1 per Escaldes-Engordany, Rosa Gili). “Quan faig venir algú a casa meva és per parlar i fer propostes, cosa que no va passar ahir”, va indicar el líder socialdemòcrata qui immediatament va afegir que “ens vam quedar molt sorpresos perquè en cap escenari havíem imaginat les poques ganes que tenien de reunir-se amb nosaltres”. Per part de Liberals, un breu comunicat explicava la proposta dels pactes d’estat i en destacava “la necessitat” de fer-los però no valorava una trobada que en el seu cas va arribar a poc més de 40 minuts.


López busca la seva investidura

Malgrat el mal gust que els va quedar, els socialdemòcrates ja treballen per buscar els suports necessaris perquè la seva anunciada promesa de presentar-se a la investidura tingui èxit, així, el president del partit va expressar que entre finals d’aquesta setmana i principis de la pròxima, buscarà data i hora per reunir-se primer amb Liberals, i després amb terceravia i Ciutadans Compromesos. Quant a la possibilitat de trobar-se de nou amb els Demòcrates, López no ho va descartar però sí que va reconèixer que serà la darrera formació amb qui ho faci i que a més, la preparan abans. “L’ortodòxia política pot fer que no sigui descartable tornar a parlar amb ells. Abans ho farem amb els altres partits però si mai ho fem amb ells també, no serà per escenificar una reunió que no es pot dir com a tal.”
En el marc d’aquestes futures trobades entre socialdemòcrates i la resta de partits hi ha la necessitat d’explorar la possibilitat de trobar un acord per a la investidura però també per a la sindicatura, un òrgan que López vol que sigui “plural”, igual que la resta del Consell General. “Una sindicatura plural vol dir que DA no tingui majoria, perquè no la té en consellers.

En aquest sentit, estem obligats a parlar amb altres forces perquè si cada una vota el seu candidat, només hi hauria representants de DA i PS”, va afirmar. A més, va afegir que la seva proposta és que “tots estiguessin representats, encara que com que no ens hem reunit, no hem fet propostes de quin lloc ocuparia cadascú”. La primera reunió la mantindrà aquest matí amb el partit Liberal, amb qui va formalitzar la coalició territorial d’Acord, tot i així López té molt clar que allò no obliga els blaus a donar-los suport. “Cada partit té la seva autonomia i la decisió de presentar-nos a la investidura la vam prendre internament, per tant, no hi ha cap obligació en aquest sentit entre els dos partits i farem el que creguem millor”.
La trobada entre Espot i els quatre consellers liberals; Jordi Gallardo, Ferran Costa, Marc Magallón i Sílvia Ferrer, va tenir un to diferent i, malgrat que tampoc es va parlar de res concret, sí que es va comentar que no tancaven la porta a res. Espot té ara pendent les reunions amb Josep Pintat i amb Carles Naudi.
Etiquetes
Veure’n més
12
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts