Reportatge

Baralla sobre la neu

Corts va jutjar un home pel delicte de lesions doloses després de discutir amb el perjudicat, que li va recriminar haver estacionat a un pas de vianants.

Baralla sobre la neuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Buscar aparcament pot estressar el conductor més tranquil, però el que desprèn d’un cas que va jutjar el Tribunal de Corts és que també pot alterar els vianants. Un conductor va ser acusat del delicte major de lesions doloses després de barallar-se sobre la neu amb un vianant a la Massana.

Els fets van ocórrer el 28 de desembre del 2014 quan l’acusat buscava aparcament. “Portava mitja hora sense trobar res fins que vaig veure un espai i m’hi vaig ficar”, va manifestar. No obstant, el perjudicat, que estava travessant el carrer, li va recriminar que estacionés el cotxe en un pas de vianants, ja que aquell era l’únic espai lliure per accedir a la voravia per la neu. El processat manifesta que no es va adonar del seu error i que, en veure que el vianant s’apropava, es va limitar a agafar-lo dels canells per defensar-se. Moments després, els dos es van desequilibrar i van caure sobre la neu, on el forcejament va continuar. Finalment, van arribar dos amics de la víctima que van trucar la policia i la baralla va acabar. Segons l’informe dels agents de policia, el vianant tenia una “petita halitosi alcohòlica evident”. De fet, li van proposar fer una prova d’alcoholèmia a la qual es va oposar. L’acusat va destacar la forta olor a alcohol i la desproporció del perjudicat a l’hora d’actuar.

El processat va patir una rascada al nas mentre que la víctima es va fracturar la setena costella esquerra, una lesió derivada de la caiguda, i una erosió sota la cella, una ferida que segons el fiscal fa descartar la legítima defensa. En manifestar la víctima que no va requerir tractament derivat per les lesions, el fiscal va canviar el delicte imputat pel delicte menor de lesions i li va demanar tres mesos d’arrest domiciliari, ja que no resideix al país, i una multa de 2.000 euros, mentre que la defensa va sol·licitar l’absolució.

tracking