Acord de patrocini

MoraBanc invertirà un mínim de 750.000 euros a l'FC Andorra

L’entitat bancària aportarà una quantitat fixa anual que es veurà augmentada amb variables en funció de les categories que es puguin assolir

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc i l’FC Andorra van escenificar ahir, amb la presència del mediàtic president de Kosmos, Gerard Piqué, l’acord de patrocini pel qual l’entitat financera es convertirà en principal partner del club tricolor durant els propers 10 anys. Segons ha pogut saber el Diari, aquest compromís suposarà per a l’equip andorrà una injecció econòmica fixa de 750.000 euros –75.000 per cada any signat– amb unes variables pactades en funció de les categories que l’FC Andorra vagi assolint. En cas d’arribar a l’elit, es preveu que aquestes aportacions s’adaptin a la realitat del futbol professional.

Evidentment, tot plegat és a llarg termini, però Gerard Piqué ja va mostrar el seu vessant més ambiciós i va intervenir per deixar bocabadat al personal. “Ara riureu, però sonarà l’himne de la Champions a Andorra”. “Òbviament és un camí molt llarg, però aquest és un projecte que em fa molta il·lusió”. El central de l’FC Barcelona va indicar que ell i el seu equip de treball “ens deixarem la pell per arribar a un objectiu que ara per ara és utòpic, perquè primer s’ha de guanyar demà [avui a Encamp davant l’EFAC Almacelles a les 17.00 h] i intentar assolir l’ascens a tercera si és possible aquesta mateixa temporada”.

Plans de futur

La presència de Piqué a Andorra va servir, a banda de per oficialitzar la signatura del conveni amb MoraBanc, per presentar el projecte de l’FC Andorra en societat. El president de Kosmos va explicar que l’adquisició del club tricolor “significava una gran oportunitat, perquè es tracta d’un club amb història, amb un país darrere i molt potencial”. El central va reconèixer que aviat hi haurà notícies al voltant de l’estructura del futbol base que es vol implementar al club. “Estem treballant aquest aspecte i en els propers dies hi poden haver notícies. És molt important la base i no és només un primer equip, hi ha un projecte sòlid darrere”. “Creiem en el creixement dels joves perquè han de ser una font de talent de cara a nodrir el primer equip en reptes més importants. En aquest sentit, va exposar Piqué, “el paper dels andorrans al club ha de ser molt important. Aquest és un projecte de país i no només de cara a l’exterior. Ara mateix hi ha 12 futbolistes del país a la plantilla i en el futur esperem que segons vagi creixent el projecte ajudem el futbol base andorrà a pujar el nivell. Així, la selecció tindrà millor resultats i la competitivitat farà que el nivell del futbol andorrà creixi”, va afirmar.

L’equip ja fa dos mesos que es va traslladar a Prada de Moles, a Encamp, a disputar els partits com a local. De fet, està a un pas de cristal·litzar l’acord de tres anys entre l’FC Andorra i el comú encampadà per tal que el club pugui fer servir les instal·lacions. Piqué, però, va donar continuïtat a les seves ambicioses aspiracions i recollint el seu guant de la Champions va explicar que “a llarg termini haurem de buscar un lloc on construir un estadi nou o aprofitar algun dels que ja hi ha per condicionar-lo”. El central del Barça ha pogut veure l’equip in situ en un parell de desplaçaments però encara no s’ha deixat veure per Prada de Moles. Demà l’equip blaugrana juga a Osca i Gerard Piqué és baixa per sanció. Podria semblar el moment ideal, però no, i la seva ocurrència va provocar la rialla general. “L’horari em mata. Estaria aquí cada cap de setmana però jugant el Barça demà a les 16.15 hores em maten si em veuen aquí”.

EL NOU ACORD NO TINDRÀ CAP REPERCUSSIÓ AMB EL BÀSQUET

El director general de MoraBanc, Lluís Alsina, va deixar clar que aquest nou acord de patrocini amb l’FC Andorra no suposarà cap afectació ni cap repercussió amb el compromís, també de deu anys i signat ara en fa cinc, amb el Bàsquet Club Andorra. Alsina va subratllar que “el nostre compromís amb el bàsquet és total i absolut i, de fet, ja estem en converses per pactar la renovació per quan s’esgoti l’actual contracte”. Per tant, en aquest sentit, el directiu de l’entitat bancària va insistir que el nou vincle amb l’FC Andorra “no afectarà en cap cas el projecte del bàsquet”. Alsina va afegir que des de MoraBanc “creiem en el bàsquet com a un dels nostres pilars” i “el club ho ha fet súper bé en aquests darrers cinc anys i confiem que ho seguirà fent igual de bé”. A banda del patrocini amb el Bàsquet Club Andorra, MoraBanc també dona suport econòmic a la Federació Andorrana de Muntanyisme, a la Font Blanca i a l’equip SBX de la Federació Andorra d’Esquí.

MoraBanc invertirà un mínim de 750.000 euros a l'FC Andorra

MoraBanc invertirà un mínim de 750.000 euros a l'FC Andorra

tracking