Justícia

El Col·legi d'Advocats escull Vanessa Durich com a vicedegana

Un grup afí a Joan Anton Silvestre es planteja impugnar-ho per anar en contra dels estatuts

El Col·legi d'Advocats escull Vanessa Durich com a vicedeganaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lletrada Vanessa Durich és la nova vicedegana del Col·legi d’Advocats després que ahir fos escollida per unanimitat per substituir en el càrrec Joan Casajuana. L’elecció de Durich podria ser impugnada, ja que un grup d’advocats afins al lletrat Josep Anton Silvestre s’està plantejant dur a terme aquesta acció perquè que consideren que l’elecció s’ha fet incomplint els estatuts de l’associació professional. Aquest grup havia intentat que l’advocada Adela Nieto, esposa de Silvestre, pogués presentar la seva candidatura a vicedegana. Segons fonts properes al cas, no van aconseguir el nombre de signatures delegades per poder presentar la candidatura de Nieto a ocupar el lloc de vicedegana.

Les mateixes fonts han explicat que el grup ha presentat una carta en la qual mostren el seu desacord per l’elecció i que s’estan plantejant presentar una impugnació. Consideren que s’hauria incomplert l’article dels estatuts del Col·legi d’Advocats que assenyala que s’han de convocar eleccions si s’han de fer tres canvis o més a la junta.

El fet és que sobre el paper només s’han fet dues substitucions. Vanessa Durich ha estat escollida per ocupar el lloc de Casajuana i un altre advocat ha estat elegit per ocupar el càrrec de secretari del col·legi, ja que la persona que l’ocupava també ha marxat. Però com que Durich era vocal abans de ser escollida secretària, també s’ha hagut de col·locar una nova persona en el seu càrrec. Els afins a Silvestre consideren que hi ha hagut tres substitucions en la junta, mentre que els qui han validat l’elecció de Durich diuen que només n'hi ha hagut dos perquè l’advocada ja formava part de la junta.Sigui com sigui, les mateixes fonts van explicar que ara per ara s’està negociant la no presentació de la impugnació de l’elecció de Durich com a vicedegana del Col·legi d’Advocats. El fet és que el clima a l’associació professional fa setmanes que està viciat després que el Col·legi d’Advocats es negués a donar l’empara a Joan Anton Silvestre, un cop el lletrat va presentar una recusació contra el president del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan, per presumptes amenaces.

tracking