Reportatge

'Caillou' i la pedra als sostenidors

El Tribunal de Corts va jutjar ahir una noia acusada d’introduir 0,8 grams d’haixix al centre penitenciari per passar-lo a qui llavors era la seva parella durant el primer vis-a-vis íntim que es va fer. La reacció del gos ensinistrat és una de les claus per esclarir els fets.

La pedra als sostenidorsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Caillou és com s’anomena un conegut personatge de dibuixos animats, però també el nom que té un dels gossos ensinistrats de la unitat canina policial. Ahir l’animal es va convertir en un dels protagonistes del judici que va tenir lloc al Tribunal de Corts, on un dels punts claus que es van debatre va ser el tipus de comportament del gos en descobrir l’olor d’estupefaents durant l’incident.

Els fets es van produir el 20 de juny del 2018 durant el primer vis-a-vis íntim que es va fer al centre penitenciari de la Comella. El fet de ser el primer va provocar que es prenguessin més mesures que les habituals. L’acusada hi va acudir amb una altra persona per trobar-se amb qui llavors era la seva parella. El relat del fiscal, reforçat amb la versió dels agents penitenciaris i de la unitat canina que hi havia aquell dia, exposa que la processada va admetre portar una pedra d’haixix de 0,8 grams nets als sostenidors en ser preguntada si portava quelcom a sobre. La defensa, però, manté que la jove no recordava portar la droga a sobre i que només se’n va adonar quan va veure la reacció del gos en olorar els estupefaents. “Estava nerviosa perquè havia fumat abans de venir”, va explicar la noia. La defensa vol demostrar que no hi havia intenció d’introduir la droga per passar-la a la parella, sinó que tot va ser fruit d’un malentès i un error per les presses de la noia, ja que va manifestar que es va fer una cigarreta amb haixix i es va ficar la droga sobrera als sostenidors. Aquesta versió al fiscal no li va quadrar, ja que els agents que van testificar ahir van mantenir que la noia els va entregar la droga abans que es donés ordre al gos ensinistrat d’olorar. “El gos no reacciona fins que no li ho demanen”, va manifestar l’agent de la unitat canina, que va explicar que Caillou s’asseu quan descobreix droga i que en cap moment es va posar nerviós, tal com relata la processada.

El ministeri fiscal va considerar provat el delicte major de tràfic de droga tòxica cànnabis amb difusió al centre penitenciari, a més de dues contravencions penals de consum individual i en lloc públic de cànnabis. Així, tenint en compte l’atenuant de ser menor de 21 anys durant els fets, el fiscal va sol·licitar una pena de 2 anys de presó en part ferma i una multa de 200 euros per cadascuna de les contravencions penals. La defensa, en canvi, va demanar l’absolució del delicte major ja que els fets no demostren intencionalitat d’introduir la droga a la presó. La lletrada va acceptar les contravencions penals.

tracking