DA s'emporta el frec a frec amb d'Acord

Torres supera per només 61 vots Rios en una lluita aferrissada a dues bandes

DA s'emporta el frec a frec amb d'Acord

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Demòcrates reedita la victòria a Encamp i confirma l’hegemonia dels darrers anys en guanyar per tercer cop consecutiu una de les parròquies tradicionalment socialdemòcrata. La parella Jordi Torres-Maria Martisella, amb la qual DA feia una demostració de força, es va emportar l’ajustada i aferrissada lluita amb la candidatura liderada per David Rios, exprimer secretari del Partit Socialdemòcrata. L’aliança entre PS i L’A, amb la qual es confiava aconseguir una parròquia que a priori era la que presentava més incògnita, no va ser suficient tot i que en diversos moments del recompte es van apropar a escassos vots que feien preveure un possible sorpasso per sobre de la candiatura liderada pel ministre d’Ordenament Territorial. Finalment, la pressió constant de d’Acord no va completar el seu objectiu final.

Etiquetes:

El partit taronja supera àmpliament les xifres registrades a les eleccions del 2015 en passar dels 745 vots d’ara fa quatre anys als 1.066 d’enguany. D’altra banda, la candidatura de Rios, que en les passades eleccions es va mantenir en un nivell correcte liderant la llista de la formació socialdemòcrata en coalició amb els Verds, Iniciativa Ciutadana i Independents, es va quedar de nou a prop de ser el candidat capaç de batre el partit taronja. Tot i l’explosió de vots de d’Acord, dos més dos no són quatre en política, i els resultats de la coalició queden sota una eventual suma dels vots de PS i L’A a les passades eleccions.

Terceravia i SDP QUEDEN LLUNY

Després de l’acord entre PS i L’A, l’entrada de terceravia va fer que la lluita parroquial tornés a ser a quatre bandes com al 2015. No obstant, els resultats demostren que la veritable lluita era només entre dues formacions. Terceravia i Progressites-SDP van punxar i cap dels dos van arribar al 10% dels vots. Els progressites van aconseguir superar el seu resultat d’ara fa quatre anys. Terceravia, com a partit de nova formació, va ser la força menys votada.

DA s'emporta el frec a frec amb d'Acord

DA s'emporta el frec a frec amb d'Acord

tracking