D'Acord guanya la batalla de la capital

El tàndem entre el PS i Liberals s’imposa per 12 vots als candidats demòcrates

D'Acord guanya la batalla de la capitalL'A

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La unió aparentment antinatural entre el Partit Socialdemòcrata (PS) i Liberals d’Andorra (L’A) va donar els seus fruits a Andorra la Vella i va provocar que després de vuit anys no hi hagi cap conseller general demòcrata al parlament en representació de la capital. Ni els votants tradicionals socialdemòcrates ni els liberals li van fer un lleig a la coalició de d’Acord i van esgarrapar un feu que era clau perquè Demòcrates per Andorra (DA) renovés la majoria absoluta. I ho van fer presentant un candidat, Joaquim Miro, que no semblava de sortida el nom ideal per intentar guanyar la territorial. Els resultats, amb el tiquet Miró-Sílvia Ferrer, han demostrat el contrari. I és que, a més, a la majoria dels electors del PS no els ha sabut greu la coalició amb els seus tradicionals enemics. Ho demostra el fet que els socialdemòcrates van guanyar ahir amb gairebé set punts d’avantatge sobre DA el vot nacional a la capital.

Etiquetes:

Als demòcrates els deu haver quedat molt clar que el tiquet escollit per presentar-se a la capital (Enric Tarrado-Marc Pons) no ha estat precisament un encert. Malgrat estar frec a frec bona part de l’escrutini amb d’Acord mai van tenir prou avantatge per somiar d’aconseguir els dos consellers generals de la parròquia.

Socialdemocràcia i Progrés (SDP), malgrat la patacada a la nacional, no ho ha fet malament a la capital. Àngel Dalmau, amb prop del 15% dels vots, s’ha quedat molt a prop de repetir el resultat que va aconseguir fa quatre anys Delfí Roca. Terceravia, amb Emi Matarrodona al capdavant de la llista, sí que s’ha mostrat un projecte fallit a la capital amb poc més del 10% dels vots.

Respecte a la participació, la capital no va ser menys que la resta de parròquies i també va experimentar un creixement de participació. Els 5.093 electors que van votar representen el 62,89% d’un cens que estava format per 8.097 ciutadans. Així, a Andorra la Vella va votar un 3,95% més del cens que fa quatre anys, quan la participació va arribar al 58,94%.

D'Acord guanya la batalla de la capital

D'Acord guanya la batalla de la capital

tracking