reportatge

“Vull ser policia secreta”

Joves i empreses es troben en el IX Fòrum Estudiants+Empresa per intentar unir el talent amb les possibilitats que ofereix el mercat laboral.

“Vull ser policia secreta”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguns joves de secundària tenen molt clar el seu futur, d’altres no tant, però tots van tenir l’oportunitat ahir de tastar cap a on dirigir-lo en la 9a edició del Fòrum Estudiants+Empresa que organitzava el departament de Joventut de Govern i que es va celebrar a la sala Àgora del comú de la capital. “He vingut a mirar quines possibilitats hi ha per al futur. Ja tinc feina però no està de més buscar-ne de noves”, comentava l’Aleix da Silva, que estudia al Maria Moliner. L’Íngrid Martínez, del Sant Ermengol, no ho tenia tan clar. “La veritat és que no sé què vull fer. M’agradaria treballar a l’estiu però encara no sé de què. A veure si m’inspiro entre tanta oferta.”

Andorran Banking o Ski Andorra participen des de fa temps en aquest esdeveniment que serveix perquè les empreses del país puguin captar el talent i explicar-los de primera mà que treballar en un banc no és ser banquer o que en una estació es poden fer moltes més feines que monitor. “Tenim moltes preguntes perquè alumnes que estudien comerç, volen saber quines possibilitats ofereixen les entitats bancàries, i els expliquem que tenim un ventall molt ampli que va des d’estudiants de dret, de periodisme, enginyers informàtics, etc. El que veiem, però, és que el sector segueix sent molt atractiu”, expressava la Ludmilla Lacueva, de l’associació dels bancs. “A nosaltres ens segueixen demanant molt per ser monitor però veiem que malgrat que coneixen les estacions, les possibilitats laborals que ofereixen no les coneixen”, indicava l’Aina Pérez d’Ski Andorra.

Un dels estands que més èxit va tenir va ser el dels cossos especials. Policia, bombers i banders atreien joves constantment i, malgrat que els gossos que portaven i que feien les delícies als encara infants, i noies i nois, com l’Ariana Parinha que ho tenen molt clar. “He vingut buscant informació sobre el cos de policia, perquè vull ser policia. Bé de fet, el que vull és investigar i ser policia secreta”, afirmava amb rotunditat.

Altres espais com els de Gala o Julia, que oferia un taller de maquillatge, també tenien força adeptes. Des del primer, la Carla Borges explica que el 90% de les consultes les feien noies, tot i que es mostren oberts a tothom. “No tenim requisits per contractar sinó que volem participar en la incorporació dels joves en el mercat laboral.”

No tots, però, han trobat el que buscaven perquè aquells que volen ser psicòlegs, metges o científics, no tenien on anar.

tracking