Una trentena de rèpliques després del terratrèmol

El CENMA ha rebut unes 150 enquestes ciutadanes sobre el terratrèmol

Una trentena de rèpliques després del terratrèmol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El terratrèmol de dimecres a la tarda amb epicentre a l’Alt Urgell i àmpliament percebut a Andorra ha tingut des de llavors (el moviment va succeir al voltant de les 17.30 hores) una trentena de rèpliques. Totes de molta menor magnitud, segons reflectia la informació que el Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya (CENMA) va difondre ahir a través de les xarxes socials. La que més es va aproximar va ser de 2 graus en l’escala Richter i es va produir el mateix dimecres, dia 3.

Etiquetes:

Que va ser un sisme àmpliament percebut ho constata el fet que fins ahir al migdia el CENMA havia rebut una xifra notable d’enquestes de ciutadans exposant si l’havien notat o no i on eren en el moment del succés. Des de l’ens van assenyalar que en episodis anteriors havien rebut al voltant de la cinquantena. Mantindran l’enquesta oberta fins dilluns i partir d’aquí faran un primer tractament de les dades. Després també les enviaran a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, que està fent la seva pròpia recopilació de dades d’un moviment de terra que es va percebre en localitats de les quatre províncies catalanes.

El fet que l’epicentre (a Ribera d’Urgellet, al nucli de la Parròquia d’Hortó, concretament) estigués situat en un punt força superficial. a només un quilòmetre de profunditat, va contribuir que es percebés de manera notable. La subdelegació del Govern espanyol a Lleida, amb dades de l’Institut Geogràfic Nacional, assenyalava dimecres que havia estat el moviment de terra més potent “d’aquest mil·lenni” en sòl català. També el van notar a la província d’Osca.

tracking