succesos

Un terratrèmol a l'Alt Urgell de magnitud 4,5 se sent a Andorra

L’epicentre es va situar a Ribera d’Urgellet i es va percebre fins a Tarragona

Un terratrèmol a l'Alt Urgell de magnitud 4,5 se sent a Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un lleuger moviment de terra va sobtar ahir a la tarda un bon grapat de ciutadans del país. Eren els efectes del terratrèmol que hi va haver a dos quarts de sis, amb epicentre al nucli de la Parròquia d’Hortó, al municipi de Ribera d’Urgellet (Alt Urgell). Un sisme que es va sentir al Principat però també en localitats de les quatre províncies catalanes i fins i tot a Osca. La subdelegació del govern espanyol a Lleida assenyalava que havia estat el moviment de terra més potent “d’aquest mil·lenni” i, amb dades de l’Institut Geogràfic Nacional, situava la magnitud en 4,5 a l’escala de Richter.

Al país i a través de Twitter els bombers demanaven a la població si havien notat el moviment de terra i apuntaven que a la caserna de Santa Coloma sí que s’havia “notat força”, però que hi havia “tranquil·litat absoluta”. Des del Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya (Cenma), es recordava que estem en una zona de força intensitat sísmica però que terratrèmols d’aquesta magnitud es donen de manera més infreqüent. No hi havia constància de danys. El Cenma demanava via xarxes socials a la població que contesti a l’enquesta sísmica, que els permetrà determinar amb quina intensitat es va percebre al país.

A l’Alt Urgell es va notar de manera més notable. A la Seu d'Urgell, un dels rètols del col·legi Mossèn Albert Vives es va despenjar de manera parcial i el centre va optar per despenjar-lo com a prevenció. Després es van percebre diverses rèpliques de magnituds inferiors, entre les quals una de 2,7 amb epicentre a Valls d’Aguilar.

tracking