la campanya

El PS aposta per donar subvencions estatals al transport públic

López veuria “amb molts mals ulls” que el Govern adjudiqués el concurs d’autobusos després del 7 d’abril

El PS aposta per donar subvencions estatals al transport públicFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS defensa que cal subvencionar el transport públic per part de l’Estat. Així ho va explicar ahir el candidat a cap de Govern socialdemòcrata, Pere López, que va remarcar que d’aquesta manera s’aconseguiria “convertir el transport públic en un veritable servei públic”. “És una política que ajuda a reduir les desigualtat entre ciutadans”, va argumentar. En concret, López va destacar que l’ajuda estatal hauria d’anar destinada a crear “targetes subvencionades” i integrades. És a dir, bitllets que permetin fer transbord entre diferents busos sense haver de pagar de nou. Així mateix, el líder dels vermells va defensar la necessitat de fer un augment de les línies i dels trajectes nocturns. També, va continuar, “cal que a les parades estigui ben indicat quines són les línies, els horaris i les freqüències”. Amb la implementació d’aquest seguit de canvis, Pere López va considerar que “seran molts més els usuaris que apostaran pel transport públic”. A més a més, l’aspirant del PS va adduir que la mesura per fer del transport “una política pública” alhora suposaria “ajudar la política d’habitatge perquè treu pressió a les zones més ben connectades”.

Tot plegat tindria un cost aproximat d’entre 1 i 1,2 milions d’euros, si bé el socialdemòcrata va precisar que caldria fer una anàlisi més detallada. En paral·lel, López va reclamar que l’actual Govern en funcions no adjudiqui el concurs de línies d’autobusos que té obert. “S’hauria de fer un nou plantejament”, va afirmar, i va sentenciar que veuria “amb molts mals ulls” que es fes l’adjudicació “a partir del 7 d’abril”.

PRÒXIMA PARADA, EL PS

Jo soc socialista!” Aquest va ser el crit de la primera padrina que ahir va veure Pere López pujant a un autobús de línia d’Andorra la Vella. Vet aquí una fan que es va emportar una sorpresa, tant com la premsa que es va embarcar en l’acte electoral més particular que s’ha fet fins ara. De Príncep Benlloc al carrer Pau Casals per parlar sobre transport públic. No més de mitja hora de trajecte que va servir perquè el líder vermell fes declaracions als periodistes i petits mítings entre els viatgers, aclaparats per la presència de tantes càmeres i fullets de propaganda socialdemòcrata en un espai de dimensions un pèl reduïdes. El pitjor moment, els revolts de la carretera, on López, Roger Padreny i tot l’equip del candidat van haver de fer-se forts agafats a les baranes. Una campanya sobre rodes.

tracking