finances

Banco Alcalá es querella per estafa contra l'anterior CEO

Frank Martínez i Héctor Mora haurien estat captant clients de l’entitat per a un projecte propi mentre encara cobraven de l’empresa

Banco Alcalá es querella per estafa contra l'anterior CEO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Banco Alcalá, entitat propietat de Crèdit Andorrà en un 85%, ha presentat una querella contra l’antic CEO (màxim responsable de l’entitat en l’àmbit executiu) i un exdirectiu als quals acusa d’uns presumptes delictes d’administració deslleial, estafa i revelació de secrets empresarials. L’entitat acusa Frank Martínez (ex-CEO) i Héctor Mora (antic responsable de la zona de Catalunya i Balears) d’haver estat captant clients del banc per a un projecte propi de crear una gestora de fons quan encara estaven cobrant del banc.

La situació va succeir perquè Martínez i Mora suposadament van intentar que alguns clients importants de l’entitat els financessin en la nova gestora de fons que estaven preparant i al mateix temps passessin a posar el capital en el nou negoci. Aquesta situació es produïa, segons fonts properes al cas, mentre Martínez estava en plantilla i després quan durant el 2018 tenia un any en què encara se li pagava el salari amb la condició que no treballés per a cap altra entitat. En el cas de Mora, directament estava en plantilla quan van tenir lloc els suposats fets.

Banco Alcalá va detectar els possibles delictes després que els dos implicats intentessin que un altre treballador de l’entitat s’unís al seu pla d’endur-se clients i carteres del banc. Quan es va saber la situació l’entitat va apartar Mora de les seves responsabilitats laborals i finalment el mateix directiu va decidir plegar renunciant a cap indemnització. Posteriorment, però, ha presentat una acció judicial al banc, un cop sabia que seria objecte de querella, en la qual reclama que se li pagui una indemnització. En el pla teòricament hi havia més gent implicada, tot i que Martínez i Mora eren els dos principals implicats. Treballadors de nivells competencials força més baixos possiblement també hi haurien col·laborat, tot i que no s’ha pogut demostrar. La investigació continua oberta i s’està analitzant la documentació trobada sobre la trama per endur-se clients i poder establir un negoci propi que amb l’escàndol ha quedat aturat.

Admesa a tràmit

El jutjat d’instrucció número deu de Barcelona ha admès a tràmit la querella i ha citat Martínez i Mora perquè declarin el proper 26 de març. Martínez va entrar a Crèdit Andorrà el 2010 i quan es va fer l’operació de compra de Banco Alcalá va ser nomenat màxim responsable executiu. Va ocupar aquesta responsabilitat fins al 2015. Després va continuar sent directiu encarregat del negoci internacional de Crèdit Andor­rà per a Espanya i Luxemburg fins a la seva sortida definitiva, el setembre del 2017. Fins al setembre del 2018 tenia dret a percebre el salari de compensació a canvi que estigués un any sense treballar en el sector financer. Héctor Mora havia coincidit amb Martínez abans d’entrar a Crèdit Andor­rà, ja que els dos havien treballat a BNP Paribas. Mora era el principal home de confiança de Martínez i va ser promocionat dins de Banco Alcalá fins arribar a la direcció de la zona nord-est, amb Catalunya i Balears.

tracking