Precampanya

SDP acusa Govern de “sotmetre's a Espanya” per voler ajut en seguretat

Diu que “mensteny” la Constitució al demanar col·laboració de seguretat

SDP veu difícil el pacte i està preparant llistes territorials

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Progressistes SDP acusa el Govern de “sotmetre’s a Espanya” i de “menystenir la Constitució” per haver demanat col·laboració en matèria de seguretat a Espanya per la Cimera Iberoamericana del 2020 sense l’aprovació del Consell General. La formació denuncia aquests fets en un comunicat on recorda que aquesta demanda ha de tenir almenys el favor de dues terceres parts de la cambra per poder portar-se a terme segons indica l’article 65 de la Constitució. A més, apunta que “aquesta petició no ha estat compartida, ni tan sols comentada, pel Govern en funcions amb els Coprínceps”, la qual cosa suposa una altra infracció que denuncia la formació presidida per Jaume Bartumeu. Segons explica, la Constitució estableix en el seu article 66 que els Coprínceps han de participar en la negociació dels tractats que afectin les relacions d’Andorra amb els Estats veïns quan versin sobre la seguretat interior i la defensa. SDP assenyala que, amb aquests fets, “Toni Martí acaba els seus vuit anys al capdavant de l’executiu amb un altre cop baix a les institucions”.

D’altra banda, els candidats de d’Acord a Sant Julià es van referir ahir al vial de desviació com un projecte que ha de tenir una “prioritat màxima”, ja que és la porta d’entrada al país tant de turistes com per tots els andorrans i andorranes. A més, els candidats van afegir que les retencions que es generen “obstaculitzen” el dia a dia dels lauredians.

Economia circular

Demòcrates va presentar ahir la seva proposta de model d’economia circular. La candidata per la circumscripció parroquial de Canillo, Meritxell Palmitjavila, i el número nou de la llista nacional, David Montané, van explicar el plantejament que defensarà el partit a les eleccions, que té com a objectiu reutilitzar productes en àmbits com l’agricultura o la construcció. En un comunicat, Demòcrates va assegurar que vol promocionar els hàbits de consum responsable i els productes de proximitat.

tracking