Justícia

El fiscal del 'cas Odebrecht' investiga 11 gestors de BPA

Hi ha Andrés Sanguinetti, Pablo Laplana, Xavier Mayol, Joan Cejudo i Isabel Camino

El fiscal del 'cas Odebrecht' investiga 11 gestors de BPAARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal Rafael Vela que presideix l’equip conegut com a Javo Lavato que instrueix la trama de corrupció de la constructora brasilera Odebrecht al Perú ha decidit investigar onze executius que treballaven a Banca Privada d’Andorra (BPA) abans de la seva intervenció. Ho està fent per haver presumptament gestionat diners provinents de suborns. Entre els exgestors de Banca Privada d’Andorra que està investigant la fiscalia peruana hi ha quatre que estan processats al Principat en el cas Gao Ping, un judici que està ajornat a l’espera que es resolguin les recusacions contra els magistrats encarregats de la sala penal de Corts. Es tracta de Pablo Laplana, Xavier Mayol, Joan Cejudo i Isabel Camino. La resta d'executius que el fiscal Vela està investigant són Cristina Lozano, Eduardo Ache, Francisco Reyes, Mercedes Araujo, María Gazzo i Dolors Alaminos.

El fiscal ha obert la investigació contra una onzena persona que també considera culpable d’haver gestionat comptes d’exfuncionaris peruans que haurien rebut suborns de l’empresa brasilera Odebrecht. Es tracta d’Andrés Sanguinetti, l’exgerent de la filial de Banca Privada d’Andorra a l’Uruguai.

Segons declaracions que recollia ahir el diari digital Perú 21 de fonts de la fiscalia, el ministeri públic peruà considera provat la participació dels onze executius en els delictes investigats. “Aquests senyors coneixien les activitats de les persones que els hi havien delegat el departament de captació de clients de BPA”, va dir una de les fonts, que va afegir que els exfuncionaris peruans “haurien actuat per encàrrec de l’organització criminal formada per Odebrecht a l’efecte de cometre el delicte de rentat d'actius”.

Correus electrònics

“La seva manera d’operar era amagar, simular, fer ombra i dificultar el veritable origen i finalitat dels diners il·lícits provinents de la constructora brasilera d’acord amb el que s’aprecia als correus electrònics que demostren la vinculació directa amb el sector d’Operacions Estructurades d'Odebrecht”, van assenyalar les fonts de l’equip Java Lavato de la fiscalia al diari digital Perú 21.

tracking