Política

Trenta residents, a la protesta independentista

Els membres de l’ANC Andorra que s’hi han desplaçat, ho han fet pel seu compte

Trenta residents, a la protesta independentista

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes trenta persones que viuen a Andorra s’han desplaçat des del Principat per assistir a la manifestació de caràcter independentista, convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i secundada per la seva filial al país (ANC Andorra), que tindrà lloc al centre de Madrid avui, a partir de les sis de la tarda. La capçalera de la protesta sobiranista sortirà amb el lema “La autodeterminación no es delito. Democràcia és decidir”. La voluntat de l’organització és que sigui, com a mínim, tan exitosa com la que es va celebrar el passat 7 de desembre del 2017 a Brussel·les, quan quasi 45.000 independentistes catalans es van desplaçar fins a la capital europea en plena campanya per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre del mateix any.

Aquests trenta residents a Andorra que seran a la capital d’Espanya aquesta tarda hi aniran pel seu compte perquè no hi ha hagut prou quòrum a l’hora d’anar tots junts en autocar. La presidenta de l’ANC Andorra, Roser Gordillo, es mostra optimista davant l’acte d’avui i afirma que “es preveu molta gent. Les nostres perspectives per a la manifestació són molt positives.”

L’última acció de la filial andorrana de l’Assemblea Nacional Catalana va tenir força ressò i es remunta al 12 de febrer quan va ser capaç de mobilitzar un bon grup de persones, residents al Principat, favorables a la independència de Catalunya protestant a la plaça de la Rotonda d’Andorra La Vella contra el judici als polítics sobiranistes catalans que són a la presó a causa de la protesta davant la conselleria d’Economia del 20 de setembre de 2017 i del referèndum d’independència de l’1 d’octubre.

L’ANC pretén que la protesta d’aquesta tarda sigui molt transversal. A part de les entitats i partits polítics convocants d’àmbit català també hi haurà gent de la resta de la península: del País Basc, Galícia, Astúries o Canàries.

tracking