Demanen quatre mesos condicionals per a un home que va pegar el seu gos

L’animal va ser atropellat posteriorment per un vehicle mentre intentava fugir de l’amo

Demanen quatre mesos condicionals per a un home que va pegar el seu gosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri fiscal demana quatre mesos de presó condicionals per a un home que va propinar diversos cops i va llançar a terra el seu gos a l’avinguda d’Enclar el juliol de l’any 2017. L’acusat podria enfrontar-se també a una multa de 3.000 euros i una inhabilitació per realitzar feines amb animals o tenir permís de caça durant dos anys. Cal recordar que aquest va ser el primer detingut per maltractament animal després de la modificació del Codi Penal, que va passar a considerar delictes i no contravencions penals aquestes accions i que preveu penes de presó i multes per als agressors.

Etiquetes:

Els fets van ocórrer quan el processat es trobava a la terrassa d’un bar sota els efectes de l’alcohol, segons els testimonis. L’home va explicar que el gos es trobava nerviós i va tractar de calmar-lo, però assegura que en cap moment va colpejar-lo ni tractar-lo violentament. Malgrat això, un testimoni que va veure l’escena des d’un balcó assegura que el processat va colpejar el gos al morro i al llom, i atès que aquest continuava bordant, el va agafar diverses vegades i el va llançar a terra. Llavors, l’animal va sortir corrent per fugir del seu amo, moment en què va accedir a la carretera i va ser atropellat per un vehicle. Després de produir-se l’accident, l’home va tornar a agafar el gos i el va llançar a terra tres vegades més.

L’animal va ser traslladat a una clínica veterinària en coma i amb dificultats respiratòries. Segons va explicar al judici el veterinari que se’n va fer càrrec, va haver de ser intervingut i ara es troba recuperat, però arrossega problemes oculars i d’ingesta d’aliments. El veterinari reclama a l’acusat el pagament del cost dels procediments quirúrgics i dels tractaments de l’animal, que ascendeixen a una quantitat superior als 6.000 euros. Poc després de l’accident, el processat va tractar de recuperar el gos, però no va poder perquè aquest va passar a propietat del ministeri d’Agricultura.

Per la seva banda, la defensa demana l’absolució de l’home perquè entén que no es va produir cap maltractament. Aquest explica que només tractava de calmar el gos i que no el va llançar a terra, sinó que li va relliscar de les mans per la sang que portava l’animal al cos després de l’atropellament. L’advocat va afegir, a més, que les acusacions de maltractament són fruit del racisme i el classisme, ja que el seu defensat és d’origen àrab.

tracking