precampanya

PS i L'A porten al TC la Llei de la Funció Pública

Consideren que hi ha alguns punts que “vulneren” els drets fonamentals dels funcionaris

PS i L'A porten al TC la Llei de la Funció Pública

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) i Liberals d’Andorra (L’A) van presentar ahir al Tribunal Constitucional un recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei de Funció Pública. Els dirigents de les dues formacions van considerar que existeixen certs punts de la llei que “vulneren” els drets fonamentals dels funcionaris.

El candidat a cap de Govern del PS, Pere López, va exposar que el fet de presentar aquest recurs conjuntament és conseqüència de la “mala gestió de la Llei de Funció Pública per part de Demòcrates”. El president de la formació socialdemòcrata va posar de manifest que durant el procés de tramitació de la llei “no s’ha volgut tenir en compte la veu dels sindicats”. López considera que de la gestió de Demòcrates en resulta un text on, des del punt de vista polític i jurídic, queden “clarament malmesos” els drets sindicals i la possibilitat de participar en la presa de decisions. Així mateix, va mostrar la seva preocupació amb relació al fet que, amb la llei, “un Govern, des del punt de vista reglamentari, pot fer el que vulgui en qüestions essencials als seus llocs de treball”.

El candidat del PS també va posar sobre la taula el fet que existeixen “determinades qüestions que haurien d’estar establertes per llei i no ho estan”, així com la impossibilitat que els sindicats “juguin el seu paper de negociació amb Govern per arribar a una sèrie d’acords”. López també va recordar que als sindicats els amoïna que Govern pugui eliminar “de manera il·limitada, sense entesa o acord amb sindicat”, determinats departaments. Finalment, a considerar que són qüestions que “afecten un model d’administració que posa en risc no ser independent”.

Durant la presentació del recurs també hi va estar present Eva López, número tres a la llista nacional de L’A i advocada, qui va concretar alguns dels punts que tant el PS com L’A consideren que malmeten els drets dels funcionaris. “Els principis que considerem que estan vulnerats són els drets fonamentals a la llibertat sindical, tota la part que afecta els sindicats públics, el principi de seguretat jurídica, així com el principi de reserva de llei”, va manifestar l’advocada, que va afegir que la llei “és una remissió en blanc al Govern per fer, via reglament, tot allò que consideri escaient al marge de la llei”.

La número tres de L’A a la llista nacional va recordar que el termini legal de presentació d’un recurs al TC és de 30 dies des de l’aprovació de la llei. Amb aquesta dada, des de les dues formacions es desmarquen que l’acte de presentació del recurs pugui ser vist com un moviment electoralista. Encara que el Constitucional accepti el recurs la llei no quedaria suspesa, ja que és un aspecte que no es preveu a la legislació.

tracking