COL·LECTIUS FEMINISTES

Stop Violències denuncia els àudios masclistes a la policia

Stop Violències difon el contingut d’uns àudios amb insults greus contra les dones que també apunten cap a l’entitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Stop Violències ha presentat avui una denúncia a la policia per les gravacions amb insults masclistes que es van difondre via WhatsApp i que van arribar a l'entitat, a la qual també s'esmenta en els àudios, segons ha explicat la presidenta de l'associació, Vanessa M. Cortés. La responsable del col·lectiu ha assenyalat que no han identificat l'origen dels insults i confia que la investigació de la policia determini qui va ser l'autor dels insults, així com els delictes que se li podrien atribuir.

Les gravacions han estat condemnades pel comú d'Encamp que ha fet avui balanç del funcionament del dispositiu de seguretat implementat durant els dies de Carnaval i que ha comportar l'atenció a set menors per coma etílic, segons ha fet públic la corporació.

Stop Violència va denunciar ahir a través del compte de Twitter les gravacions de contingut masclista que s’han difós via WhatsApp i que van arribar fins a l’entitat, que també en surt esquitxada. En els àudios se senten greus insults envers les dones: “Només serviu per rentar roba, desgraciades de merda”, “dais más asco que el presupuesto de Gatzara para el Carnaval de Encamp” o “sois mujeres, ahh no, que no sois nada” són alguns dels extractes que l’entitat feminista va fer públics i que es reprodueixen en aquesta pàgina. Missatges que, a més, interpel·len l’entitat perquè usen el seu número de telèfon. “Són contra les dones i de rebot contra nosaltres”, assenyala la presidenta de l’associació, Vanessa M. Cortés, que lamenta que el fet d’estar “presents” i de ser un referent en la lluita feminista també les ha convertit en un blanc d’atacs.

Cortés va denunciar que l’afer dels àudios “no és una bretolada, reprodueixen un missatge masclista arrelat”. La presidenta advoca per una reflexió molt més profunda i perquè s’actuï des de l’educació i la conscienciació per frenar aquests comportaments que, lamenta, estan “arrelats” i no són fruit d’una nit de borratxera. Per això, “hem fet la denúncia pública”.

Per Cortés, els fets evidencien la necessitat de seguir reivindicant i celebrant el 8 de març. Acció Feminista es va sumar a la condemna, qualificant els fets de “penosa manifestació del masclisme més primari i resistent”. L’entitat va queixar-se que “són quatre nens passats d’alcohol... diuen... El problema és que continuem donant excuses barates a actituds masclistes i perilloses que es reprodueixen any rere any...” Els àudios fan referència al Carnaval encampadà –bromejant amb el seu pressupost– i s’haurien gravat durant la celebració per després difondre’ls a través de WhatsApp. Precisament el comú d’Encamp celebra avui una roda de premsa per fer balanç del dispositiu que es va organitzar durant les festes i la corporació va declinar fer cap comentari dels fets fins avui. Qui sí que es va pronunciar va ser la comissió de festes que organitza el Carnaval a través d’un comunicat en què va deixar clar que cap membre està involucrat en les gravacions i que les condemnen fermament. “Cap membre de la comissió de festes d’Encamp ha participat en aquest àudio ni en cap altre acte ofensiu d’aquest tipus. Volem remarcar que la comissió de festes d’Encamp no consentirà mai aquests tipus de comportaments i condemnarà sempre qualsevol acte de violència o agressió, verbal o física, en els nostres esdeveniments, envers les dones i els homes per igual”. Tanmateix, van demanar que no se’ls involucri: “Demanem també que se separin i diferenciïn clarament aquests actes ofensius de la nostra comissió i de la nostra tasca, que no té res a veure amb el contingut de l’àudio.”

Els fets succeeixen a les portes de la celebració del 8 de març. Finalment, l’acte reivindicatiu del vespre serà una concentració a la plaça Guillemó.

Stop Violències denuncia uns àudios amb insults masclistes

Stop Violències denuncia uns àudios amb insults masclistes

Stop Violències denuncia uns àudios amb insults masclistes

Stop Violències denuncia uns àudios amb insults masclistes

tracking