El propietari d'un habitatge sorprèn la banda de lladres

Els delinqüents pensaven que no hi havia ningú a l’habitatge i van fugir quan els van obrir la porta

El propietari d'un habitatge sorprèn la banda de lladres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La banda de lladres que ha estat entrant en oficines i despatxos professionals va intentar ahir un furt en un habitatge, però l’acció es va frustrar davant de la presència del propietari. Els delinqüents, que en principi són dos però no es descarta que el grup sigui més gran i operi en diferents llocs, van utilitzar el mateix modus operandi de garantir-se que no hi havia ningú abans d’entrar forçant la porta. En aquest cas, segons fonts pròximes a la policia, els lladres van estar molta estona trucant al timbre però el propietari, per raons que no han transcendit, no els va obrir inicialment. Quan havien passat uns minuts i ja estaven preparant-se per rebentar la porta el propietari els va obrir. En veure’l, els dos homes van fugir.

L’atac d’ahir demostra que, contràriament al que es pensava, els lladres no han marxat d’Andor­ra coincidint amb el final de les festes de Carnaval. El fet que despatxos professionals i oficines ja hagin recuperat l’activitat (el grup va fer nou cops en aquest tipus d’establiments aprofitant que estaven tancats per les vacances) ha derivat, segons les suposicions policials, que la banda hagi passat a intentar robar en domicilis particulars.

La policia, segons fonts oficials del cos, va instar una nova crida a la ciutadania. En primer lloc perquè s’extremin les mesures de precaució, com ara tancar les portes amb clau i estar vigilants a situacions o persones sospitoses. En segon lloc, es demana que quan hi hagi algun element sospitós es comuniqui immediatament al número de telèfon 110. Precisament la crida feta ahir pel Diari en aquest sentit ha estat de gran ajuda, segons les fonts oficials del cos, ja que s’han rebut diversos avisos que s’han estat analitzant i alguns podrien portar a indicis per localitzar la banda.

La investigació es fa per dos vessants entenent que, en principi, es tractava de dos grups diferents. Aquesta teoria es basava en el fet que en els robatoris dels habitatges a Sant Julià s’havia identificat una dona com a autora, mentre que a les oficines eren dos homes. L’evolució dels fets, especialment que ara els dos homes hagin passat a robar també en habitatges, obre la porta a pensar que es pot tractar d’un únic grup que opta per repartir-se a l’hora de cometre els delictes. El cos d’ordre està fent un operatiu especial, amb molts controls, per intentar la captura.

tracking