Precampanya electoral

El PS demana donacions per obtenir finançament per als comicis

Els socialdemòcrates han obert un compte bancari perquè militants i simpatitzants puguin col·laborar amb el funcionament del partit

El PS demana donacions per obtenir finançament per als comicis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) ha iniciat una campanya de donacions individuals per aconseguir finançament, tal com es va anunciar ahir des del mateix partit, que va manifestar que l’objectiu d’aquesta campanya és poder tirar endavant el projecte que defensa la formació liderada per Pere López. Aquest mètode de finançament està regulat per la Llei de partits polítics, que obliga que les donacions rebudes per les formacions polítiques hagin de ser degudament registrades, efectuades per persones físiques, que siguin públiques i en cap cas hagin de ser superiors als 6.000 euros per persona i any.

El secretari d’organització del PS, Carles Sànchez, va explicar que es tracta d’una “petita campanya de microfinançament mitjançant donacions”, que es va engegar la setmana passada amb l’obertura del compte bancari que permet al partit rebre les quantitats. No obstant això, en no fer pública aquesta possibilitat fins ahir, encara no s’ha pogut registrar cap donació provinent dels militants i simpatitzants, ja que, segons Sànchez, les comprovacions es fan de setmana en setmana. El secretari d’organització de la formació socialdemòcrata manifesta que aquesta nova possibilitat té lloc pel fet que el projecte socialdemòcrata hagi augmentat en els darrers anys. “Hem crescut com a partit i, per tant, s’han incrementat les necessitats”, una situació que ha portat la formació liderada per Pere López a dur a terme la presentació de la campanya. Sànchez considera que aquest mètode permetrà “aprofitar la bona entesa que tenim amb els militants, òbviament, però també amb els simpatitzants o amb la resta de gent de la societat andorrana”.

A la campanya també s’especifica el caràcter públic de les donacions individuals i els requisits per fer-ne, com ara l’obligatorietat de registrar l’ingrés dut a terme en una entitat bancària andor­rana mitjançant dades com ara el nom, la identificació fiscal, el domicili, la quantia i la data, a més de no poder superar els 6.000 euros en donacions en un any. Les persones que duguin a terme aquests ingressos rebran un certificat acreditatiu. De moment, segons Sànchez, el partit no es posa un objectiu i preveu mantenir-la oberta. El secretari d’organització del PS recorda que aquest mètode de finançament és molt utilitzat a d’altres països però que a Andorra no en té constància de l’existència d’una campanya similar.

El partit difondrà la idea entre els seus militants mitjançant les vies habituals utilitzades per contactar amb ells, com pot ser el correu electrònic, carta o telèfon. A més, es publicaran a les diferents xarxes socials de la formació per fer extensiu el coneixement d’aquesta possibilitat als simpatitzants i la resta de la ciutadania.

tracking