Reportatge

Pedalejant fins a Bhutan

Prop de 130 corredors van participar ahir i divendres al repte Purito Bhutan d’Unicef, el qual va comptar amb la participació del ciclista professional ‘Purito’ Rodríguez. S’han recaptat al voltant de 2.000 euros per a un projecte d’educació inclusiva al país asiàtic.

Pedalejant fins a BhutanRubén Pinedo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Poliesportiu d’Andorra va comptar ahir i divendres amb una activitat inusual. Acostumat a albergar els partits del Morabanc Andorra, les bicicletes estàtiques que ocupaven el centre de la pista dibuixaven un panorama peculiar que s’arredonia amb la música electrònica a tot volum, que posava la banda sonora a un esdeveniment que ha estat molt important més enllà de la seva particularitat. Prop de 130 persones s’han muntat en aquestes bicicletes al llarg dels dos dies per a pedalar per una bona causa. El repte Purito Bhutan d’Unicef volia que els participants recorreguessin amb les bicicletes estàtiques els 7.848 quilòmetres que hi ha entre Andorra i el país asiàtic, però sobretot, l’objectiu principal era recaptar fons per a desenvolupar un projecte d’educació inclusiva. La directora d’Unicef Andorra, Marta Alberch, va explicar que la quantitat de quilòmetres era només simbòlica i que, tot i que finalment no arribarien a fer-la completament, estaven contents amb els diners recaptats: al voltant de 2.000 euros.

Poc abans de les sis de la tarda, l’estrella del dia, ‘Purito’ Rodríguez, es va deixar veure per la pista del pavelló. Ell, juntament amb tres monitors d’spinning de Caldea, va ser l’encarregat d’animar les 50 persones que es van congregar per pedalar amb l’exnúmero 1 del món. Entre el públic hi havia cares conegudes com la del ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, o l’staff tècnic del Morabanc Andorra, Ibon Navarro inclòs. Darrere seu, a l’última fila, el president del club, Gorka Aixàs, va acudir com un més i va pedalar al ritme de la música com els altres 49 participants. “Aquestes coses són importants i és molt divertit de fer. Hem fet ple, així que estem molt contents”, apuntava ‘Purito’ abans de pujar a la bicicleta. El ciclista professional farà demà els últims quilòmetres de la iniciativa al descans del partit entre el Morabanc Andorra i el Reial Madrid, juntament amb el pilot de MotoGP Aleix Espargaró i el també ciclista Ángel Vicioso. Rodríguez és conscient de la importància que figures mediàtiques com ells participin en esdeveniments solidaris: “Això farà la volta al món i esperem que així més gent s'animi per a la pròxima“. Encara no hi ha una nova edició confirmada per part d’Unicef, però ‘Purito’ ja ha confirmat la seva participació en futurs esdeveniments solidaris: “Si es fa una altra vegada ho deixo en mans d’Unicef i Morabanc, però si fan una altra edició o una altra iniciativa com aquesta de ben segur que hi col·laboraré”.

tracking