Sanitat

Col·lapse a l'àrea de traumatologia de l'hospital pels accidents d'esquí

Col·lapse a l'àrea de traumatologia de l'hospital pels accidents d'esquí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’àrea de traumatologia de l’hospital ha estat patint un col·lapse els darrers dies a causa d’una acumulació d’accidents d’esquí, majoritàriament amb fractures. L’allau de ferits a les pistes ha desestabilitzat el servei, segons va explicar el director assistencial, Joan Martínez Benazet, però no s’ha produït un moment crític. L’únic afectació directa ha estat la suspensió d’una intervenció que estava programada i que es va haver de cancel·lar perquè hi havia altres urgències.

L’hospital també s’ha trobat amb un problema amb set pacients estrangers que havien de ser traslladats, però les asseguradores que suposadament els donaven cobertura no els estaven acceptant. Aquesta situació va derivar en una major congestió. D’altra banda, els dos ferits greus que hi havia també per accidents a les pistes continuen estables i no hi ha perill per la seva vida.

Martínez Benazet va destacar que quan es produeix una arribada massiva de lesions traumatològiques és normal que el servei estigui en tensió perquè els recursos són limitats. Tot i el gran nombre de pacients, el director assistencial va incidir que s’ha pogut oferir el servei traumatològic sense majors incidents.

Cal recordar que traumatologia es troba actualment sense cap de servei després que marxés el doctor Josep Maria Muñoz. Tal com va avançar el Diari, la intenció de la direcció de l’hospital és que el nou traumatòleg gallec provinent de la Teknon David Roca sigui el favorit per ser el futur cap de servei. Roca no s’havia incorporat pels problemes per trobar un habitatge. L’afer estaria solucionat i es preveu que la setmana vinent ja estigui operatiu.

tracking