La fiscalia no veu delicte en les contractacions de relació especial

La fiscalia no veu delicte que el personal de relació especial ocupi llocs de comandament

La fiscalia no veu delicte en les contractacions de relació especial

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia no veu recorregut penal a la demanda del Sindicat del Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag), que va denunciar que el personal contractat per fer tasques de relació especial ocupava llocs de comandament que per llei han d’exercir funcionaris o agents de l’administració. El ministeri públic va comunicar a les parts l’arxivament de la causa a començament de setmana, segons va confirmar ahir en la roda de premsa posterior al consell de ministres el portaveu, Jordi Cinca, que va preferir no comentar aquesta decisió. Sí que va afirmar, però, que “no hi ha cap indici que s’hagi comès cap delicte en l’àmbit penal” i que si el sindicat creu oportú fer alguna cosa “ho ha de fer per la via administrativa”. Sobre el fet que els càrrecs de relació especial facin tasques de comandament, el ministre va manifestar que “si l’executiu ha pres aquesta decisió és perquè entén que no va en contra de la llei”.

Etiquetes:

El president del sindicat, Lluís Anguita, va anunciar que “segurament” avui presentaran aquest recurs administratiu contra la resposta que els va donar el Govern fa gairebé un més. Aquesta acció donaria a l’executiu un termini de dos mesos, més un tercer afegit, per contestar, de manera que des del sindicat ja preveuen que pugui arribar després de les eleccions generals. Tot i així, Anguita va avisar que si “la resposta no és l’adequada, aleshores pràcticament segur que presentarem una denúncia a la Batllia, tal com ens emplaça la fiscalia”.

Els dirigents del sindicat ja van transmetre les seves reticències sobre l’ús que es dona a aquests càrrecs de relació especial a tots els partits, i els polítics de l’oposició es van mostrar a favor de la reclamació. Un cop comenci la campanya electoral, esperen tornar a fer-ho i arrencar-los el compromís que els anul·laran.

Anguita exemplificava la suposada mala praxi de l’executiu en un edicte per cobrir una plaça per a la Cimera Iberoamericana del 2020 que van sortir amb només dos dies de marge, una altra per ocupar una plaça administrativa al Consell Superior de la Justícia on es demanava una titulació de català inferior a la de la resta de l’administració o l’abús de contractes que no treballen al país per ocupar càrrecs directius.

tracking