L'ambaixador a Madrid i un ministre van visitar Besolí a la presó

Jordi Cinca assevera que Andorra no ha abandonat l’empresari, que ahir va deixar la presó

L'ambaixador a Madrid i un ministre van visitar Besolí a la presó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Nacional espanyola va decretar ahir la llibertat provisional sense fiança per a Joan Besolí i Sandro Rosell, que s’enfronten a penes de presó de 10 i 11 anys, respectivament, i quan estaven a punt de complir els dos anys en presó preventiva. Els ho va comunicar la presidenta de la sala que els està jutjat pels presumptes delictes de blanqueig de diners i de fer part d’una xarxa criminal abans que s’iniciés la tercera jornada de la vista oral, en què tots dos acusats van defensar la innocència. I precisament ahir el ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca, responia a les declaracions que l’expresident del Barça havia fet a l’emissora radiofònica Rac1 en què denunciava que Andorra havia “abandonat Besolí”. El portaveu de l’executiu va defensar l’actuació. “Fora de l’àmbit judicial el que hem fet es posar-nos a la seva disposició de manera humana”, va indicar ahir en la roda de premsa posterior al consell de ministres, i va explicar que l’ambaixador d’Andorra a Espa­nya, Jaume Gaytan, “l’ha visitat [a la presó] en diverses ocasions per veure com es trobava”, i “un ministre del gabinet amb el qual té una relació d’amistat també el va visitar”. Cinca va recordar que el Govern “no podia interferir en una afer judicial en un país estranger per un delicte comès en aquest país”.

Respecte a les declaracions de Rosell, el portaveu del Govern també va assegurar se li feia “molt difícil” valorar-les en estar fetes “en una situació complexa”. “Soc molt respectuós amb aquestes declaracions i molt prudent a l’hora de valorar-les”, va dir Cinca, que va reiterar que “són situacions molt complexes, ja que 21 mesos de presó preventiva són molts mesos”.

Besolí i Rosell van poder abandonar ahir a la tarda la presó de Soto del Real sense necessitat de dipositar fiança i amb l’obligació de no abandonar territori espa­nyol (se’ls ha retirar el passaport) i d’acudir als jutjats sempre que siguin requerits. L’advocat que els representa, Pau Molins, va celebrar la decisió: “No és molt habitual que a la tercera sessió d’un judici es decreti la llibertat d’uns acusats que feia gairebé dos anys que estaven a la presó”. La jutgessa d’instrucció, Carmen Lamela, va denegar insistentment la llibertat als processats. Molins va manifestar que “al final, quan un tribunal es mira bé les coses, es fa justícia. Falta la segona part i és que el judici acabi bé, i això es tradueixi en una absolució, però el Sandro i el Joan estan molt contents, fa molt temps que són a la presó sense raons jurídiques des del nostre punt de vista”.

També va celebrar la llibertat Genís Besolí, fill de Joan Besolí, en una entrevista a Rac1. Va recordar els durs moments passats per la presó del pare i el greu accident que va patir ell, i va indicar que l’empresari no té intenció de tornar a viure al Principat.

L'ambaixador a Madrid i un ministre van visitar Besolí a la presó

tracking