Presentació de candidatures

López creu que tot es decidirà en els duels “a les candidatures territorials”

Espot destaca la paritat de les llistes entre homes i dones i entre experiència i gent nova

López creu que tot es decidirà en els duels “a les candidatures territorials”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavier Espot valora “molt positivament” que hi hagi moltes llistes perquè “els votants podran tenir moltes opcions i és prova de la salut de la democràcia andorrana”. El candidat demòcrata va destacar que “s’han presentat unes candidatures molt compensades entre experiència, renovació i solvència tècnica”. Va incidir que “sense haver-ho buscat”, el 50% dels candidats no havien estat càr­recs electes, i també que “el nombre de dones i homes a les llistes està repartit a la meitat”. Considera que les candidatures confeccionades pels demòcrates són “molt representatives de la societat andorrana”.

Pere López va explicar que “els comicis seran una elecció entre aquells que vulguin el continuisme amb DA i els que tinguin voluntat de canvi i donin suport a les candidatures territorials d’Acord”. El líder socialdemòcrata va concretar que “el resultat es resoldrà a les parroquials perquè a la llista nacional és difícil que hi hagi un gran marge de consellers”. López va posar de manifest que “som els únics que estem presents a les set parròquies i som molt optimistes”. Qualifica les ter­ritorials conjuntes amb els liberals com a “molt fortes, solvents i que són favorites en moltes par­ròquies, especialment a les més poblades”. I va afegir que la força de les territorials de la coalició és molt més gran del que alguns es pensaven.

Josep Pintat es va mostrar “molt satisfet d’haver pogut fer llistes en cinc parròquies”, i va afegir sobre la Massana que “també ens la sentim una mica nostra perquè hi ha Carles Naudi, amb el qual hem treballat plegats els darrers quatre anys”. El polític lauredià va indicar que “molta gent ha respost i per exemple la candidatura nacional ha recollit més de 340 firmes”. Per Pintat, l’alt nombre de candidatures “és un reflex de la inquietud que hi ha al país”. Per ell, “no ha estat una sorpresa veure tantes candidatures nacionals i parroquials perquè ja feia dies que es comentava”. El lauredià va recordar que ha estat un treball dur “perquè partíem gairebé de zero”.

Objectiu complert per a roig

Per a Josep Roig també era “previsible” que hi hagués un gran nombre de candidats i “segurament provocarà una important dispersió de vot el 7 d’abril”. El cap de llista de Progressistes-SDP va incidir que “s’ha assolit l’objectiu de tenir presència en quatre par­ròquies”. Va destacar que a la llista nacional “s’han combinat noms perquè tant la gent gran com els joves es puguin veure representats”. Roig va explicar que “s’ha buscat també la paritat entre homes i dones i que es puguin reconèixer tots els sectors econòmics”. En aquest sentit, va afegir que hi ha “tant assalariats com empresaris o autònoms”. Va concloure que “són llistes amb les quals ens sentim molt còmodes”.

Eusebi Nomen (Andorra Sobirana) va indicar que “ara començarem a fer la feina, que és parlar del programa, perquè la part prèvia de fer-ho de persones no ens diverteix gens i esperem poder parlar de solucions”. El cap de llista d’Andorra Sobirana va comentar que “ si hi ha set candidatures és perquè la gent no està contenta amb DA, si no, no hi hauria hagut aquesta resposta per presentar tantes candidatures i és un senyal clar de descontentament profund de la societat amb DA”.

Alfons Clavera va comentar que la llista d’Units pel Progrés d’Andorra “és una combinació de joventut i experiència amb candidats que són representants de diferents sectors econòmics”. El cap de llista va dir que “s’ha buscat que el teixit productiu del país se senti identificat”. Clavera va comentar que la llista aspira “a poder tenir representació al Consell General per poder fer sentir la nostra veu”, però dependrà de la voluntat del poble andorrà decidir si ens fa confiança.

tracking