La suma de PS i L'A amenaça els 'taronja'

DA, que exhibeix múscul amb Torres i Martisella, destaca les inversions realitzades

DA Encamp

Candidatures parroquials

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La parròquia d’Encamp és una de les circumscripcions que la coalició del PS i L’A té entre cella i cella per intentar desbancar els demòcrates, que el 2011 i el 2015 es van emportar els dos consellers generals en joc. La força d’Acord espera que la suma de vots entre les dues formacions (el 2015 entre tots dos van obtenir el 54% dels vots) permeti recuperar un feu que havia sigut tradicionalment socialdemòcrata fins a la irrupció dels taronja, que per defensar-se d’un possible desgast al capdavant de l’executiu exhibiran múscul al tiquet, que estarà format pel ministre d’Ordenament Territorial en funcions, Jordi Torres, i Maria Martisella. Terceravia i SDP, que van declinar fer declaracions, es presenten com a alternatives per esgarrapar els vots dels descontents amb la gestió de DA i pel pacte socioliberal.

Etiquetes:

Torres defensa el balanç fet l’última legislatura pel que fa a inversions, amb especial èmfasi al Pas de la Casa, i recorda que a Encamp també s’han destinat recursos per finalitzar la rehabilitació de l’hotel Rosaleda i Radio Andorra. Torres admet que una de les tàctiques dels contrincants podria passar per desgastar-lo per projectes fallits com The Cloud i l’heliport, si bé creu que tenen “arguments suficients” per explicar la decisió d’haver fet marxa enrere. Amb l’acord entre PS i L’A, Torres també té un blanc per atacar. “Difícilment poden explicar com aquestes dues tendències contraposades s’han arribat a ajuntar”, diu.

El PS i L’A jugaran la partida amb David Rios, que va ser el número 1 dels socialdemòcrates a Encamp fa quatre anys i ex-primer secretari del partit, i l’exsecretària d’Estat Cathy Juan. Rios va amb cautela a l’hora de fer pronòstics, malgrat que la suma de vots del PS i del partit blau del 2015 sumaria per aconseguir el sorpasso. Rios afirma que la coalició “parteix de zero” i l’objectiu serà “convèncer els electors” amb propostes de programa. En tot cas, critica la gestió de DA al capdavant de l’executiu. “El problema és que DA no té un model i sempre va a correcuita”, explica Rios.

DUEL INCERT I SECUNDARIS

Encamp és una parròquia clau en els comicis perquè segurament és la que, d’entrada, té un resultat més incert. No és casualitat que el pacte liberalsocialdemòcrata es dissenyés i s’impulsés des d’aquesta parròquia perquè vermells i blaus donen per fet que sumant els vots superen els taronges de llarg. Però les coalicions mai donen sumes perfectes i l’entrada en joc de dues noves llistes (SDP i terceravia) encara obre més les apostes per la dispersió de vot. Els liberals han acabat tenint problemes a la parròquia i finalment han enviat per a la territorial Cathy Juan, mentre que els demòcrates hi han posat els dos pesos més pesants, Jordi Torres i Maria Martisella. És molt possible que la victòria es decideixi pel resultat de tercers perquè és molt complicat saber quina quota electoral tindrà SDP, que li treu suport al PS, i terceravia, que n’ar­rossega tant de liberals com dels demòcrates. En situacions de certa igualtat passaran a tenir molta més importància elements com el debat i la capacitat de convèncer en el porta a porta. I en aquest últim element el PS i Liberals hauran de ser capaços de fer entendre que el pacte no és antinatural perquè no és fàcil explicar que s’ha de votar per un blau i per un de vermell en la mateixa papereta. La gran aposta de la llista d’Acord és David Rios, que haurà d’aprofitar el desgast que pugui tenir el Govern, en general, i els dos candidats demòcrates, en particular. Perquè, a diferència d’altres parròquies, la renovació taronja en els candidats d’Encamp brilla per l’absència.

Acord Encamp

Candidatures parroquials

Terceravia Encamp

SDP Encamp

Candidatures parroquials

tracking